st., 9. březen 2016 16:11

Řidiči si stěžují na prostitutky bez reflexních prvků

Znojemsko - Silnice číslo 38 ve směru na Chvalovice je známá postávajícími ženami nabízejícími sexuální služby. S novelou zákona však přibývá stížností.

Novela zákona o silničním provozu vešla v platnost 20. února. Chodci jsou podle ní povinni nosit reflexní prvky za snížené viditelnosti nebo v noci při pohybu mimo obec. Prostitutky však na tuto skutečnost vůbec nereagují a na frekventované silnici se stávají téměř neviditelnými. „Chodí sem a tam na silnici, na které je denně až do noci velmi silný provoz. Když proti vám jede kamion, není kam uhnout. Pak hrozí i střet s těmito ženami. Divím se, že se až dosud nic nestalo. Kdybych některou z nich srazil, ještě budu mít potíže já,” zlobil se jeden z řidičů.

Ženy chodí většinou po pravé straně ve směru ke Chvalovicím nebo posedávájí na svodidlech u čerpací stanice. Policie tvrdí, že bude chodcům domlouvat: ,,Jedná se především o jejich bezpečí i bezpečí ostatních účastníků provozu. Rozhodně nebudeme pořádat žádné hony na chodce,” prohlásila mluvčí policistů na Znojemsku Lenka Drahokoupilová.
Střetů aut s chodci na Znojemsku není málo. Od začátku roku jich bylo už jedenáct, z toho dva vážné. Odborník na dopravu přisuzuje srážkám nepozornost lidí na obou stranách. Většina řidičů se podle něj věnuje mobilním telefonům nebo navigacím. Chodci zase kvůli telefonům vstupují do vozovky bez rozmyslu.

Zobrazeno 2831 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:36
Pro psaní komentářů se přihlaste