ne., 8. listopad 2015 19:35

Royal Russian Ballet vystoupí v Praze

Praha - Nejznámější dílo Petra Iljiče Čajkovského Labutí jezero představí úspěšný baletní soubor v pražském kongresovém centru 12. prosince 2015. Další vystoupení budou 13. prosince na brněnském výstavišti a 14. prosince v Ostravě v Multifunkční aule Gong.

Soubor Royal Russian Ballet zastupuje věhlasnou ruskou baletní školu a je složen z těch nejlepších tanečníků a tanečnic z celého Ruska. Ruská baletní škola je populární po celém světě a je známá kvalitou a přesností nastudovaných inscenací. Soubor již sklidil úspěch a uznání v mnoha zemích světa jako Ekvádor, USA, Kanada nebo Venezuela.

Vzhledem k obrovskému zájmu z řad baletních fanoušků se pořadatelé rozhodli přidat jedno odpolední rodinné vystoupení, které se uskuteční v Praze. Jedno z nejklasičtějších představení všech dob se souborem nastudoval ruský zasloužilý umělec Mikhail Bezzubikov, který má za sebou bohatou baletní kariéru. Jeho slavným angažmá je dvacetileté působení v prestižní Saratovské národní opeře na pozici hlavního sólisty.

Děj pojednává o romantickém příběhu princezny Odetty a prince Siegfrieda. Konec příběhu může být u představení rozdílný, v odpoledním rodinném se diváci mohou těšit na šťastný konec, zatímco zakončení večerního představení je pro fanoušky zatím tajemstvím.

Zobrazeno 3132 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:16
Pro psaní komentářů se přihlaste