po., 26. říjen 2015 20:52

Českým tenistkám vstup do Turnaje mistryň nevyšel dle představ

Singapur - Své první duely v rámci Turnaje mistryň v singlech absolvovaly v pondělí Petra Kvitová s Lucií Šafářovou. Obě si na úvod připsaly prohru, když nejprve Šafářová podlehla ve dvou setech Španělce Garbině Muguruzaové a následně Kvitová rovněž ve dvou setech nestačila na Němku Angelique Kerberovou.

 

Lucie Šafářová nedokázala najít recept na nátlakovou hru Španělky a už ve třetím gamu první sady ztratila své podání. Muguruzaová vzala české dvojce servis i v deváté hře prvního setu, který nakonec vyhrála 6:3.

Druhou sadu zahájila Šafářová výborně a sebrala soupeřce podání, ale Španělce se stejný kousek podařil také, čímž srovnala na 3:3. Druhá sada dospěla nakonec do tiebreaku, ve kterém měla navrch od prvního míčku Muguruzaová. Ta nakonec využila hned první mečbol a připsala si tak první výhru na turnaji.

Česká jednička Petra Kvitová se na Turnaj mistryň dostala popáté v řadě. Ani ona však nedokázala vyzrát na svou soupeřku. Angelique Kerberová dokázala v prvním setu dvakrát prolomit servis Kvitové a vyhrála 6:2.

Druhá sada byla plná ztracených podání a Kerberová podávala za stavu 5:4 na vítězství v zápase. Své podání ale neudržela a i zde přišel nakonec na řadu tiebreak. Petra Kvitová v něm nedokázala své soupeřce sebrat ani jeden míček, zatímco německá hráčka získala dva její servisy a dovedla duel do vítězného konce.

V singlu mají české hráčky v úterý volno, ale Lucie Šafářová nastoupí ve čtyřhře po boku Mattekové-Sandsové proti tchajwanské dvojici Chan Hao-ching, Chan Yung-jan. Oba páry mají za sebou úspěšný vstup do turnaje, a tak vítěz tohoto klání bude mít jistý postup ze skupiny.

Ve středu se české tenisky postaví proti sobě v důležitém zápase, který rozhodne o tom, která z nich si uchová naději na postup do další fáze turnaje. Vzájemný souboj Češek startuje v 8.00 SEČ.

Zobrazeno 1813 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:18
Pro psaní komentářů se přihlaste