st., 28. říjen 2015 14:03

S novým semestrem přichází zájem o hospodské kvízy

ČR - Vědomostní soutěž zvaná Hospodský kvíz se ujala už v několika větších městech České republiky. Výjimkou není ani Olomouc. Zdejší obyvatelé tak teď mají příležitost prokázat své intelektuální schopnosti.

Do Hospodského kvízu se hlásí týmy, které odpovídají na 55 otázek z různých oblastí, jako jsou například hudba, aktuální dění u nás i ve světě, sport nebo třeba historie. Při odpovídání nemají na výběr z žádných možností, proto je dobré mít ve skupině kamarády s různými zájmy. „Není nad to, když jako jediný z týmu víte něco, co ostatní ne. Na kvízu jsem byl několikrát a nemůžu si ho vynachválit. Líbí se mi na tom ta soutěživost," vyjádřil se student Adam Kahánek.

Pro studenty, kteří si tuto zábavu zamilovali, je skvělou příležitostí i Univerzitní Hospodský kvíz. Zde proti sobě v jednotlivých kolech soupeří týmy, jejichž členové navštěvují vždy určitou fakultu. Vítězný tým z každé fakulty se pak zúčastní mezifakultního finále. To letos organizátoři naplánovali na 30. listopadu. „Náš tým letos bohužel pohořel. Celkově mi otázky přišly o dost těžší, ale zábava to jako vždy byla," řekla jedna z účastnic kola filozofické fakulty Ivona Dundálková. Za tuto fakultu zvítězil tým Fanklub Anežky a Jiříka. Z Pedagogické fakulty to byl tým Samotář. Příští týden se ve vědomostním klání utkají přírodovědci. „Za sebe můžu kvízy jen doporučit, zajímám se o hudbu a to se mi hodí pokaždé. Vlastně nám to nejednou vytrhlo trn z paty," dodala Dundálková. 

Zobrazeno 2531 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:22
Pro psaní komentářů se přihlaste