ne., 30. říjen 2016 18:14

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou podlehly ve finále Turnaje mistryň Ruskám

Vítězky Turnaje mistryň Jelena Vesninová a Jekatěrina Makarovová Vítězky Turnaje mistryň Jelena Vesninová a Jekatěrina Makarovová Zdroj: ubitennis.net
Singapur - Česko-americký tenisový pár Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová v neděli podlehl ruské dvojici Makarovová - Vesninová. K zisku titulu na Turnaji mistryň stačily olympijským vítězkám Jekatěrině Makarovové a Jeleně Vesninové dva sety, ve kterých zvítězily 6:7 a 3:6.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou měly před tímto zápasem na svém kontě 18 vítězství v řadě, výhru na US Open a titul z čínského turné ve Wu-Chanu a Pekingu. Američanka Matteková-Sandsová měla navíc šanci stát se světovou tenisovou jedničkou v deblu, kvůli této porážce jí ale i nadále zůstane Sania Mirzaová.

První sada začala lépe pro Šafářovou s Mattekovou-Sandsovou. Hned ve druhé hře sebraly Ruskám podání a vedly tak 2:0. Makarovová s Vesninovou si ale při další hře vzaly ztracený servis zpět a vyhrály čtyři hry po sobě. Za stavu 4:5 servírovala Vesninová a mohla tak ukončit první set. Česko-americký pár se ubránil a na řadu přišel tiebreak, který nakonec získaly nejnižším možným rozdílem Rusky.

Ve druhém setu si oba páry dokázaly udržet svá podání až do stavu 3:4, kdy o svůj servis přišla Matteková-Sandsová. Tento moment byl zlomový a Rusky pak uzavřely druhou sadu 6:3 a mohly se radovat z celkového vítězství. 

"Chtěly jsme si odvézt pohár, ale Makarovová s Vesninovou hrály opravdu výborně. První set byl o jednom, dvou míčcích, pak to bylo o jeden break. Mohlo to dopadnout na obě strany, ale nevyšlo to. Nechaly jsme tam všechno," řekla po zápase Šafářová.

 

 

 

 

Zobrazeno 1908 krát
Naposledy upraveno: út., 1. listopad 2016 20:25

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste