ne., 26. listopad 2023 01:06

Samoobslužný bar? Javoříčko jde naproti svým turistům i v zimě

Samoobslužný bar v Javoříčku Samoobslužný bar v Javoříčku Zdroj: Nikola Rypová
V zahradě areálu Nové Javoříčko se otevřel samoobslužný bar pro veřejnost. Zaplatit lze i QR kódem. V nabídce jsou různé nápoje a pochutiny. V prvních dnech se kromě radosti okolí setkal bar i se zloději.

Pro širokou veřejnost se otevřel v zahradě areálu Nové Javoříčko na Bouzovsku samoobslužný bar. Nachází se nedaleko památníku obětí druhé světové války. Pro návštěvníky je k dispozici celá řada nápojů. V zázemí je také rychlovarná konvice pro ty, co si chtějí dopřát kávu. Pro milovníky opékání je připravený gril, tácky a nůž. Ti nejmenší najdou v krabičkách lízátka a tatranky. Na zimu se totiž nezavírají jen Javoříčské jeskyně, ale i dveře místního bistra. Samoobslužný bar tak poskytne občerstvení turistům, kteří se přijdou podívat na pozůstatky vyhořelé části vesničky i v zimním období. Pivo zde výletníci seženou za 30 korun stejně jako kávu, limonádu a džus, vodu za 25 korun a medovník za 55 korun. 

„Celý areál máme jako koníček, přes léto je návštěvnost velká a provozujeme tam i bistro. Po posledním víkendu v září občerstvení ale už zavíráme. Lidí sem míří i po konci turistické sezony, ale na provoz bistra už to nestačí. Při údržbových pracích nás turisté několikrát oslovili, že by si něco z bistra dali. Tak jsme se rozhodli to vyřešit vytvořením samoobslužného baru, postavili jsme altán a lidem je tam k dispozici místo pro občerstvení,“ uvedl pro Hanáckou Drbnu Martin Vyhlídal, předseda spolku Nové Javoříčko.Samoobslužný bar V Javoříčku

Pod střechou baru se nachází kasička na peníze. Vše funguje velmi jednoduše. Zákazník si vybere předmět, který zapíše na lístek a peníze vhodí do kasičky. K dispozici je i QR kód vyvěšený na nástěnce. Ačkoliv je bar pro většinu lidí dobrou atrakcí, najdou se i takoví, kteří si chtějí přilepšit zadarmo. „Uprostřed týdne nás kolem půlnoci vykradla čundrácká skupina. Samozřejmě jsme očekávali, že nějaké pivko časem zmizne, ale takový útok na veškeré zboží včetně kasičky jsme nečekali. Jelikož se jednalo o náhodnou skupinku, jedeme dál,“ uvedli zástupci spolku Nové Javoříčko na sociálních sítích. Vše je tedy pod dohledem kamerového systému. Nadále se zvažují i další možnosti zabezpečení před možnými krádežemi.

 

 

Zobrazeno 339 krát
Naposledy upraveno: ne., 26. listopad 2023 15:11

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste