pá., 30. říjen 2015 22:47

Santa bude úchyl, podruhé!

Filmové studio Miramax oznámilo návrat Billyho Boba Thorntona do role Willieho - trestance a alkoholika páchajícího zločin v převleku Santy Clause. Předběžný termín premiéry filmu Santa je úchyl 2! plánuje studio společně s Broad Green Pictures na Vánoce příštího roku.

Z prvního dílu Santa je úchyl!, který vyšel v roce 2003, se stala jakási zvrhlá vánoční klasika. Zločinec Willie v obleku vousatého dědy, který je cítit lihem na míle daleko a trousí nadávky na všechny strany, pobavil tehdy nejednu americkou domácnost. Z rozpočtu 23 milionů dolarů rázem Thornton na domácím trhu udělal 60 a nadělil tak tvůrcům do kasičky docela pěkný dárek.

Od té doby v kinech už tolik nikdy nezazářil. Nadšencům do komedií možná vykouzlil úsměv na tváři znovu v roce 2007 ve filmu Pan tělocvikář, minulý rok ale zakotvil u seriálu Fargo a tam zůstal. Možná si tedy na stará kolena v 61 letech zase po čase ukrojí trochu slávy v pokračování vánoční komedie, kterou bude produkovat Geyer Kosinski – shodou okolností také producent devíti epizod Fargo. "Čekali jsme příliš dlouho, abychom viděli, jak se Billy Bob jako Willie Soke vypořádá se sváteční sezónou svým jedinečným způsobem. Nemůžeme být spoluprací s Billym a celým tvůrčím a produkčním týmem více nadšeni. Přinesli zpět pobuřující humor a postavy, které činí tento snímek ikonickým," uvedl v prohlášení o pokračování snímku Zanne Devine, viceprezident produkce a vývoje Miramaxu.

Samotný Billy si ale nedělá žádné velké iluze tom, jaké by pokračování filmu mělo a mohlo být. Podle něj bude cílem přiblížit se co nejvíce úrovni a kvalitě prvního dílu. V to, že by se dvakrát podařilo zažehnout stejnou jiskru, nevěří.

Zobrazeno 2787 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:32

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste