čt., 22. říjen 2015 16:19

Sborová modlitebna opět ožila mladými tvářemi

Olomouc - První studentskou bohoslužbu v novém akademickém roce hostila olomoucká modlitebna Církve adventistů sedmého dne. 

Společným večerem provázeli dva moderátoři z řad studentů. Po pár minutách čekání byla bohoslužba zahájena několika písněmi a úvodní modlitbou. Potom byl na stupínek pozván hlavní řečník večera - Tomáš Harastej - který působí jako kazatel v místním sboru a zároveň vykonává službu studentského pastora křesťanské organizace INRI road.

Po jeho krátkém představení mu bylo předáno slovo. Pastor pak otevřel třetí kapitolu první knihy Bible - Genesis - a zamýšlel se nad první Boží otázkou: ,,kde jsi?”, pronesenou v zahradě Eden po padnutí člověka do hříchu. Zabýval se především přístupem Boha k člověku, který se před ním skrývá. 

Poté dostali posluchači prostor na přemýšlení o svých životech. Byly rozdány desky s papíry a každý měl možnost napsat dopis sám sobě, který mu bude poslán na konci akademického roku. Pro inspiraci byly na projektor promítány tematické otázky jako například ,,jsem tam, kde mám být?” Večer byl završen společným pohoštěním, při kterém byl prostor na dotazy týkající se studentské organizace INRI road, ale i na vzájemné sdílení a utužování vztahů.

,,Studentské bohoslužby mám rád a vždy se tady setkám s milými lidmi. Ze zamyšlení mě nejvíce oslovila myšlenka o Bohu, který člověka neztrapňuje, ale nechává ho, aby se pro setkání s Ním rozhodl sám,” řekl jeden z účastníků studentské bohoslužby.

Organizace INRI road je zastoupena v dalších sedmi městech České a Slovenské republiky a v samotné Olomouci funguje už sedmým rokem. Posláním INRI road je nabízet věřícím i nevěřícím studentům kolektiv mladých lidí, kterým záleží na vztazích, hledání dobra a lidech kolem nás.

 

Zobrazeno 2236 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 21:59
Pro psaní komentářů se přihlaste