st., 2. květen 2018 21:19

Serial Killer zahájil svůj pilotní ročník

Nový festival zaměřený na seriály započal Nový festival zaměřený na seriály započal Zdroj: Facebook Serial Killer
Brno – Ve středu začal letos poprvé festival televizní a online seriálové tvorby. Jedná se o první festival svého druhu ve střední a východní Evropě. Potrvá do pátku. Zahajovacím snímkem se staly první dva díly českého seriálu Most!.

„Věříme, že prolomíme očekávání publika, že není možné ukazovat televizi v kině," uvedla pro ČTK zakladatelka festivalu Kamila Zlatušková, někdejší producentka České televize a bývalá proděkanka FAMU. Na plátna kin přinese Serial Killer novinky televizní a internetové produkce a nastíní budoucí trendy. Soutěžit se bude ve dvou kategoriích – televizní a on-line tvorbě ze střední a východní Evropy. Návštěvníci festivalu se ale mohou těšit i na seriály z produkce HBO nebo Netflix.

„Chceme se stát Sundance střední a východní Evropy. Chceme prostřednictvím nejen diváků, ale i odborné poroty a soutěže motivovat tvůrce k další a další tvorbě a dát jim najevo, že nové příběhy a postupy budou patřičně doceněny,“ uvádí na oficiálních stránkách festivalu.

Návštěvníci festivalu mohou navštívit jak jednotlivá představení, sestávající vždy ze dvou dálů určitého seriálu, tak si také mohou koupit festivalovou akreditaci. Jednorázové vstupné stojí 80 korun bez slevy, studenti pak zaplatí korun 60. Akreditace jsou dvou druhů. Buďto si můžete pořídit tzv. cinepass na blok 5 představení za 210, respektive 160 korun anebo plnohodnotný festivalový cinepass za 280 pro dospělé a za 195 korun pro studenty. Cinepassy i vstupenky na jednotlivá vystoupení si můžete objednat i online, na stánkách festivalu.

Zobrazeno 2009 krát
Naposledy upraveno: pá., 11. květen 2018 09:51

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste