út., 3. březen 2020 19:26

Sestupové drama až do posledního kola

Pardubice budou muset ještě o udržení zabojovat Pardubice budou muset ještě o udržení zabojovat Zdroj: www.hcdynamo.cz
Česká republika - Ani po 51. kole domácí hokejové extraligy, které se odehrálo v prvním březnovém pondělí, není jasné kdo nejvyšší domácí soutěž opustí. Vítkovice si díky vysoké výhře 8:2 proti omlazenému týmu Karlových Varů zajistily jistotu extraligy i v následující sezoně. O sestupu se tak rozhodne v posledním kole mezi třemi týmy. Páteční duely čekají na týmy z Pardubic, Kladna a Litvínova

Dynamo Pardubice si mohlo zaručit udržení, kdyby vyhrálo nad pražskou Spartou v základní hrací době nehledě na ostatní výsledky. Z tohoto zápasu však berou po prohře v prodloužení pouze bod. I Litvínov mohl mít už klid, ale jelikož podlehl Olomouci 1:3 bude muset bodovat v posledním kole proti Kladnu, které si vykřesalo naději na udržení, když porazilo Mladou Boleslav 3:2. 

Před posledním kolem jsou Pardubice na dvanáctém místě se ziskem 61 bodů, o bod méně mají Kladno a Litvínov, ten je však díky lepší vzájemné bilanci s Rytíři na místě třináctém. V posledním kole budou hrát Pardubice na půdě brněnské Komety a Kladno zavítá na sever Čech do Litvínova. Východočechům stačí k udržení se alespoň bod ze zápasu s Brnem. Kladno musí vyhrát v základní části a Litvínovu stačí v tomto souboji bodovat. Když však Pardubice vyjdou ze svého zápasu bodově naprázdno můžou se zachránit oba poslední týmy, tedy pokud Kladno vyhraje v prodloužení. Tím pádem bude o bod před Pardubicemi. Litvínov by sice měl stejně bodů jako červenobílí, ale díky lepší vzájemné bilanci by byl před nimi.

Zobrazeno 887 krát
Naposledy upraveno: pá., 6. březen 2020 17:20
Pro psaní komentářů se přihlaste