čt., 11. duben 2019 22:56

Slavia Praha prohrála i přes bojovný výkon s Chelsea FC 0:1

Slavia Praha prohrála s Chelsea FC 0:1 Slavia Praha prohrála s Chelsea FC 0:1 Zdroj: SK Slavia Praha/FB
Praha – Slavia Praha, překvapení letošního ročníku Evropské ligy, nezvládla souboj s Chelsea a na domácím hřišti prohrála po gólu v závěru 1:0. Jediným, kdo se prosadil, byl levý bek Chelsea Alonso, který si naběhl na centr Williana. Přesto Slavia předvedla dobrý výkon, který však nevedl k brance a do odvety si tak veze jednogólové manko.

Slavia Praha, která v minulém kole Evropské ligy překvapivě vyřadila několikanásobné vítěze ze Sevilly a stala se tak překvapením letošního ročníku, přivítala na svém hřišti další věhlasný klub a to Chelsea FC. Londýnský klub překvapivě hned nenasadil největší hvězdu Edena Hazarda, který tak zůstal pouze na lavičce náhradníků stejně jako Kanté či Luiz. Slavia Praha musela vyřešit absenci jednoho z nejvytěžovanějších hráčů Tomáše Součka, který nemohl nastoupit kvůli žlutým kartám. Na jeho pozici dostal šanci Traoré, který byl u rozhodujícího postupového gólu proti španělskému velkoklubu.

Slavia se od úvodních minut představila vysokým napadáním a nebojácnou kombinační hrou, ale zkušení fotbalisté Chelsea si jakékoliv nebezpečné výpady pohlídali a ukázali klid při řešení riskantních situací. Právě fotbalisté pražského celku se více dostávali do oblasti okolo velkého vápna, ale nevedlo to k žádnému ohrožení branky soupeře. O první nebezpečnou střelu zpoza vápna se postaral Petr Ševčík, avšak trefil pouze připraveného Kepu, který míč nadvakrát zkrotil. Blíže ke gólu byli hosté, když se rychlou kličkou uvolnil Willian, ale prudkou střelou trefil pouze břevno.

Ve druhém poločase o sobě dali znovu vědět hráči Chelsea a to Rüdiger. Jeho střelu bez přípravy, která mířila doprostřed brány, zneškodnil Ondřej Kolář, jenž si díky tomu vysloužil potlesk tribun. Chelsea celkově ve druhém poločase přidala na obrátkách a začala Slavii přehrávat, k čemuž přispěl i příchod Hazarda, který nahradil Pedra a později také Kanteho, nahrazujícího Kovačiče. Avšak i Slavie ukázala, že se nebojí útočit, když se ke střele ze střední vzdálenosti dostal Traoré a prudkou ranou k levé tyči vystrašil Kepu. Ten se ale předvedl bravurním zákrokem. Deset minut před koncem o sobě znovu dal vědět domácí klub, když Bořilovu dorážku na poslední chvíli zlikvidoval Kepa. 

Šťastnějšími byli ale hráči Chelsea, když výborný náběh zužitkoval v 80. minutě Alonso a po centru od Williana proměnil svou šanci v branku a hlavou poslal Chelsea do vedení 1:0. Domácí se ještě pokoušeli zvrátit nepříznivý stav, ale zápas pro ně nakonec skončil prohrou. Navzdory ní se nemají za co stydět, jelikož ukázali, že se i s týmem, jako je Chelsea, dá hrát fotbal. Fotbalisté Slavie před sebou mají důležitý týden, kdy je nejprve čeká derby se Spartou a příští čtvrtek odveta Evropské ligy v Londýně, která rozhodne o dalším působení v této soutěži.

Zobrazeno 1240 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. duben 2019 23:26
Pro psaní komentářů se přihlaste