so., 20. únor 2016 08:58

Šok na turnaji v Dubaji. Favoritky nevyhrály jediný zápas a přepsaly historii

Dubaj – Pořádnou ostudu si uřízly favoritky na tenisovém turnaji v Dubaji. Poprvé v historii se stalo, že na podniku WTA nevyhrály nasazené hráčky ani jedno utkání. Osmička nejlepších byla před startem čtvrtfinále vyřazena ze hry včetně dvou českých tenistek Petry Kvitové a Karolíny Plíškové.

Hned po prvním kole se mohla balit talentovaná Belinda Bencicová, která se poprvé v kariéře protlačila do elitní desítky žebříčku. V prvním kole k ní ale nebyl los moc přejícný, když jí nadělil bývalou královnu žebříčku Jelenu Jankovičovou. Osmnáctiletá Bencicová nakonec v třísetové bitvě prohrála 6:4, 5:7 a 4:6.

Skončila sedmá nasazená Roberta Vinciová. Vypadla osmička Světlana Kuzněcovová, kterou smetla Julie Görgesová jednoznačně ve dvou setech 6:0 a 6:1, i Češka Karolína Plíšková. Ta nestačila na Coco Vandeweghovou. První set prohrála v tie-breaku 6:7, ve druhém málem utržila kanára 1:6. „Je hodně nebezpečná hráčka, skvěle podává. Neměla jsem moc šancí,“ přiznala Plíšková.

Ve druhém kole vypadly hlavní hvězdy turnaje. Jedničku Simonu Halepovou vyřadila bývalá světová jednička Ana Ivanovičová. Druhá nasazená Garbiňe Muguruzaová je po zranění nohy z formy a pakovala se po porážce s Elinou Svitolinovou. Trojka Carla Suárezová podlehla Caroline Garciaové a česká hvězda Petra Kvitová vybouchla také.

V prvním setu přitom přejela Američanku Madison Brengleovou jasně 6:0, pak se ale složila a zbylé dva sety ztratila v poměru 6:7 a 3:6. V této sezoně z šesti zápasů hned pět prohrála. Rodačka z Fulneku je bez trenéra a herní pohoda je fuč. Po vyřazení zveřejnila na svém Instagramu fotku s výmluvným popiskem. „Zpátky do práce, není jiná cesta.“

 

Back to work. There's no other way

Fotka zveřejněná uživatelem Petra Kvitova (@petra.kvitova), Úno 19, 2016 v 4:09 PST

Naopak takřka po roce a půl postoupila do finále dvouhry na okruhu WTA další česká tenistka Barbora Strýcová. Zkušená tenistka ve čtvrtfinále přehrála Anu Ivanovičovou, v semifinále vyřadila Caroline Garciaovou po třech setech – 6:2, 3:6 a 6:3. Ve finále si to od 16 hodin našeho času rozdá s Italkou Sarou Erraniovou.

 

Zobrazeno 1908 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:14
Jan Šimek

První zkušenosti sbíral coby elév na webu hokejového klubu z Opavy, kde dodnes lepí díry. V roce 2011 se stal nosičem vody v redakci Opavského a Hlučínského deníku, je hrdým členem rodiny eSports.cz a od roku 2014 sype články na oficální web českého hokeje. Zúčastnil se čtyř světových šampionátů v hokeji, nechyběl ani na fotbalovém ME do 21 let (2015). Zůstává věrný Slezskému FC. Občas něco vyfotí nebo tweetne.

Pro psaní komentářů se přihlaste