po., 14. březen 2016 18:09

Velikonoční slavnosti v Olomouci zpestří řemeslný jarmark

Olomouc - Velikonoční období letos v Olomouci oslaví jedenáctidenním jarmarkem. Zahájení velikonočních slavností proběhne v pátek 18. března. Vedle řemeslných stánků s ukázkou tradiční výroby na Horním náměstí vystoupí folklorní soubory i známé hudební skupiny. Návštěvníci se mohou těšit také na divadelní představení a ti nejmenší na výtvarné dílničky.

Podle náměstka primátora Pavla Urbáška mají slovnosti oživit město v době, kdy se zde mnoho akcí nekoná. „Obraceli se na nás například hoteliéři s tím, že do Olomouce přijíždějí turisté už v období Velikonoc, ale na rozdíl od léta v tuto dobu ve městě mnoho akcí není. Prvním pokusem o změnu bylo, když jsme vloni před velikonočním pondělím uspořádali jednodenní velikonoční jarmark s kulturním programem. Tehdy sklidil velký úspěch,“ vysvětlil Pavel Urbášek.

Také letos bude nabídka programu bohatá. Zahraje například Ivan Hlas Trio, Jožka Černý nebo hudební skupina Fleret. Z divadelních souborů se představí loutkové divadlo Emillion nebo olomoucká Tramtarie. Součástí programu bude také soutěž o nejkrásnější velikonoční vejce, prodej tradičních řemeslných výrobků, ochutnávka gastronomických specialit a dvě velká pašijová představení, umělecká podání velikonočního příběhu.

Současně se slovnostmi Velikonoc město opět zahájí projekt Jarní Olomouc, který turistům nabízí zvýhodněné pobyty v srdci Moravy.

Zobrazeno 2282 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:34
Pro psaní komentářů se přihlaste