pá., 4. červen 2010 15:47

Spisovatel Oldřich Prokop a jeho Trojitý nelson

Ve čtvrtek v 18.00 se v Galerii U Mloka na Lafayettově ulici konalo autorské čtení brněnského spisovatele, básníka a malíře Oldřicha Prokopa.

Na místo dorazilo jen několik málo návštěvníků, a  organizátoři se proto rozhodli patnáct minut vyčkat (během této doby našel cestu do sklepních prostor galerie další jeden člověk).

Pan Prokop v úvodu představil sebe a svou přítelkyni Moniku Reichlovou, která jeho díla předčítala a zdatně mu sekundovala ve vyprávění a komentování situací, které se v knihách objevují. Autor, který vystudoval brněnské VUT, nejprve objasnil, jak se k psaní vůbec dostal. „Nějak jsem si začal poznamenávat ty věci co mě zaujaly, ale netušil jsem, že z toho vznikne knížka.“ popisuje jak spatřila světlo světa jeho první kniha Ohlédnutí vpřed. Dále přišla řeč na jeho životní karamboly.

Nejtěžšími zkouškami pro něj byl zápas se zhoubnou nemocí, rozpad rodiny a následná závislost na alkoholu a lécích na zklidnění, která ho dostala až do odvykací léčebny. „Protože se mi tyto tři nepříjemné události tak sešly, dal jsem své další knize název Trojitý nelson.“ říká a odkazuje se na dvojitý nelson, známý zápasnický chvat. Z autobiografické knihy přečetla paní Monika několik ukázek a odrecitovala také některé básně ze sbírky Tanec slov. Příjemné povídání skončilo vřelým potleskem po hodině a půl.

Foto: http://www.moop.cz/web/main.html

Zobrazeno 2746 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:39
Pro psaní komentářů se přihlaste