po., 4. duben 2022 15:30

Společnost Škoda Auto představila nového předsedu představenstva, stane se jím Klaus Zellmer

Společnost Škoda Auto představila nového předsedu představenstva, stane se jím Klaus Zellmer Zdroj: ŠKODA AUTO
Mladá Boleslav - Automobilová společnost Škoda Auto dnes potvrdila jméno nového předsedy představenstva. Na začátku letošního července funkci přebere Klaus Zellmer, který vystřídá současného šéfa Thomase Schäfera. Ten nastoupí na post předsedy představenstva značky Volkswagen.

Klaus Zellmer v současné době působí jako člen představenstva značky Volkswagen, ve které odpovídá za sektor Prodeje, marketingu a after sales. V oblastí automobilového průmyslů má za sebou více než 20 let zkušenosti a je považován za jednoho nejrenomovanějších manažerů koncernu Volkswagen.

Thomas Schäfer působil v mladoboleslavské automobilce od srpna 2020. Z funkce odchází po téměř dvou letech. V tomto období se zasadil o rozšíření elektromobility a digitalizaci celé společnosti. Dokázal českou automobilku provést velice složitým obdobím, ve kterém čelila covidové krizi a následně nedostatku výrobních komponentů. K 1. červenci 2022 Schäfer převezme funkci předsedy představenstva značky Volkswagen ve Wolfsburgu. Současně se stane také členem představenstva celého koncernu Volkswagen Group. Jeho téměř dvouleté působení funkci okomentoval Murat Aksel, předseda dozorčí rady ŠKODA AUTO a.s: „Thomas Schäfer provedl automobilku ŠKODA bezpečně dvěma extrémně obtížnými roky, zároveň prostřednictvím strategie NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030 formuloval jasný plán do budoucnosti. Za to mu jménem celé dozorčí rady děkuji.“

Nově oznámený předseda představenstva Škoda Auto Klaus Zellmer nastoupil do koncernu Volkswagen Group již v roce 1997, konkrétně jako asistent člena představenstva ve společnosti Porsche AG. V roce 2010 se stal šéfem celé společnosti Porsche Deutschland. Od 15. září 2020 působí jako člen představenstva značky Volkswagen. Tento post v červenci vymění za nejvyšší vedení ve společnosti Škoda Auto.

 

Zobrazeno 706 krát
Naposledy upraveno: po., 4. duben 2022 16:10
Pro psaní komentářů se přihlaste