čt., 7. listopad 2019 10:27

Liga mistrů: Citizens vystřídali tři brankáře, Real nasázel šest branek. Jistý postup už má PSG, Bayern a Juventus

Kyle Walker při třetím střídání brankářů. Kyle Walker při třetím střídání brankářů. Zdroj: Twitter Kyle Walkera
Po středečním čtvrtém kole skupinové fáze Ligy mistrů má jistý postup Bayern, PSG a Juventus. Zatímco k postupu se přiblížil také Real Madrid, který Galatasarayi nasázel 6 branek, jeho městský rival Atletico zaváhal a podlehl Leverkusenu, čímž si postup zkomplikoval. Kuriózní situace se stala v zápase Manchesteru City a Atalanty Bergamo, kdy po vyloučení střídajícího brankáře Brava musel do brány pravý bek Kyle Walker.

Manchester City poprvé ztratil body

Citizens si jistý postup zkomplikovali remízou 1:1 s Bergamem. Hosté otevřeli skóre už po sedmi minutách trefou Sterlinga, Jesus však nedokázal proměnit penaltu dvě minuty před poločasem a Bergamo tak odpovědělo vyrovnávající brankou ve 49. minutě. Téměř dvacet minut odchytal Kyle Walker, který musel nahradit vyloučeného Brava. Ten přišel do hry o poločase, kdy nahradil zraněného Edersona. Citizens jsou dál první, Atalatnta je nadále jednobodová.

Bayern pod novým koučem pohodově v osmifinále

Mnichované pod vedením dočasného trenéra Flicka, který nahradil Nika Kovačiče, přivítali řecký Olympiakos. První poločas skončil bezbrankově. Ve druhém poločase se v 69. minutě po nenápadném centru Comana trefil Lewandowski. Toho pak v 89. minutě potvrdil svým gólem Perišič a Bayern vyhrál 2:0. Olympiakos zůstává s jedním bodem poslední, Bayern si po čtyřech výhrách zajistil první místo a má jistý postup.

Tottenham ovládl Bělehrad

Tottenhamu už nepřipustil další zaváhání a jeho vítězství nad Zvezdou zařídili Lo Celso, Eriksen a dva góly přidal Son. Svou druhou výhrou ve skupině se tak Kohouti posunuli na druhé místo za Bayern a výrazně zvedli své šance na postup.

Juventus sebral body v 93. minutě

Zápas mezi Lokomotivou Moskva a Juventusem přinesl překonání dvou milníků. Ramsey hned v úvodu vstřelil 300. gól Staré dámy v historii novodobé evropské soutěži a poslal tak italský klub do vedení. Lokomotiv dokázal srovnat skóre ve 12. minutě zásluhou Miranchuka. Postup italského celku zařídil v 93. minutě individuální akcí brazilec Costa. Juventus tak míří do osmifinále, moskevský klub je třetí a o postupové naděje se rozhodne v duelu s Leverkusenem.

Přestřelka v Záhřebu

Nejdivočejší byl zápas mezi Dinanem Záhřeb a Šachtarem. Domácí se ve druhém poločase dokázali prosadit hned dvakrát a odskočili na 3:1. Záhřeb však nedokázal vedení v závěru zápasu udžet a během pětimnutového nastavení dvakrát inkasoval. Penaltou, kterou hlavní sudí Brych odpískal 14 vteřin před koncem pak srovnal Tete a oba celky tak mají ve skupině 5 bodů.

Real převálcoval Galatasaray

Zápas na Santiago Bernabéu měl od začátku v režii Bílý balet. Už po patnácti minutách vedli domácí 3:0, po dvou trefách osmnáctiletého Rodryga a "panenkovské" penaltě Ramose. Mezi střelce se zapsal také Benzema svými dvěma góly a v závěru zápasu přidal ještě asistenci ke gólu Rodryga, který zkompletoval hattrick. Ve svých 18 letech a 301 dnech se stal druhým nejmladším autorem hattricku v evropských soutěžích.

Leverkusen v desíti porazil Atletico Madrid

Největší překvapení kola se zrodilo v Leverkusenu, který dokázal Atletico porazit 2:1. Bayer vedl o dva góly téměř celý zápas, v 84. minutě přišlo vyloučení Amiriho po jeho nebezpečném skluzu. Atletico přesto nedokázalo využít početní výhodě a skóre jen snížil v 94. minutě Morata. Atletico Madrid si tak zkomplikovalo postup, zatímco Leverkusen svou první výhrou ve skupině oživilo naději na postup.

Neproměněná penalta zachránila PSG

Do Parku princů přijely Bruggy, které obraly o body také Real Madrid. Pařížané se dostali do vedení hned ve 23. po závaru v šestnátce Icardi. Vyrovnané utkání nenabízelo větší množství šancí. V 76. minutě se stal hrdinou zápasu domácí gólman Keylor Navas, který vychytal Diagneho penaltu. PSG ještě ve skupinové fázi neinkasoval a se čtyřmi výhrami si zajistil jistý postup do vyřazovacích bojů.

Zobrazeno 2386 krát
Naposledy upraveno: po., 11. listopad 2019 18:54
Pro psaní komentářů se přihlaste