pá., 14. říjen 2016 00:15

Studenti volají po třídících taškách na svou kolej

třídící tašky třídící tašky Zdroj: MMOI
  Olomouc – Studentský spolek Udržitelný Palacký ve středu zkoumal u studentů bydlících na koleji Bedřicha Václavka jejich návyky při vyhazování odpadu. Průzkum se týkal hlavně třídění odpadu.

 

„Spolek dělal tento průzkum, aby zjistil, jak studenti na kolejích recyklují a jak jsou spokojeni se systémem a popelnicemi na třídění,“ sdělil Tadeáš Žďárský, jeden z členů studentského spolku.

Průzkumu se účastnila téměř třetina studentů z koleje Bedřicha Václavka. Studenti se povětšinou vyjadřovali tak, že odpad třídí. To ale prý úplně neodpovídá stavu popelnic za budovou, který spolek každý den monitoruje.

Jedna z otázek průzkumu se týkala třídících tašek, které na pokojích chybějí. „Ptali jsme se, jestli by studentům k třídění pomohl set tří třídících tašek – sklo, papír, plast. Většina byla tímto nápadem nadšena,“ sdělil Žďárský.

K dalšímu řešení se Žďárský vyjádřil s tím, že se spolek pokusí třídící tašky pro studenty získat. Na řešení se bude podílet také samotná Správa kolejí a menz UP.

„Kompletní výsledky bychom měli mít příští týden. Odpovědi máme od přibližně 200 respondentů,“ vyjádřil se Žďárský.

Členové spolku se dotazovali studentů ve vestibulu koleje od půl desáté až do pěti hodin. Spolek průzkum prováděl v rámci svého projektu Think Out of The Bin, který má za cíl rozšířit osvětu o odpadech mezi veřejnost.

Zobrazeno 2912 krát
Naposledy upraveno: ne., 16. říjen 2016 16:56
Pro psaní komentářů se přihlaste