ne., 6. listopad 2016 13:02

Tenisové duo H+H se opět rozdělilo

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká spolu v další sezoně jako spoluhráčky na kurtu působit nebudou. Oznámily to serveru tennis-arena.cz v pátek 4. listopadu, krátce po závěrečném klání letošní sezony - Turnaji mistryň v Singapuru, kde ve čtvrtfinále prohrály s ruskou dvojicí Jekatěrina Makarovová – Jelena Vesninová. Oproti roku 2013 proběhl rozpad po vzájemné domluvě, nikoli kvůli neshodám.

Tenistky mají za sebou letos poměrně úspěšnou sezónu. Zřejmě jen kvůli zranění Andreji Hlaváčkové jim unikla medaile na olympiádě v Riu, probojovaly se do finále Australian Open a sezonu zakončily výhrou v Moskvě a postupem na prestižní Turnaj mistryň. I proto všechny tento krok zaskočil. Ještě před pár dny působily v Singapuru jako sjednocená dvojice. Tenistky však nedokázaly sjednotit své tenisové kalendáře. Rozchod nyní neprobíhal nijak dramaticky, ani jej nepovažují za definitivní, platí pouze pro následující sezonu, po které uvidí, jak dál.

Cesty se rozcházejí

„Andy se chce v příštím roce soustředit výhradně na čtyřhru, zatímco já dávám prioritu singlu. Nedokázala jsem jí slíbit všechny turnaje, zhruba dvacet těch největších, které plánuje. Uměla bych si naplánovat víc než polovinu z nich, ale to bylo málo, takže se naše cesty rozcházejí,“ vysvětlila Hradecká, pro kterou ještě sezona neskončila, připravuje se na finále Fed Cupu ve Francii. Lucie Hradecká má jiné ambice. „Toužím se vrátit do první stovky, ještě líp do padesátky. A ještě jsem si nesplnila jeden sen, nevyhrála jsem titul na WTA," uvedla nyní 172. hráčka světa pro server tennis-arena.cz. Přesto se čtyřhrou v následující sezoně počítá, bere ji však jako doplňkovou disciplínu. Hrát bude po boku mladé krajanky Kateřiny Siniakové, která doteď tvořila pár s Barborou Krejčíkovou.

Oproti tomu Hlaváčková se domluvila se zkušenou Číňankou Pcheng Šuaj, se kterou dokonce mají společnou zkušenost ze tří úspěšných turnajů, dva vyhrály a na jednom se dostaly do semifinále. „Ohledně příští sezony jsem se s ní bavila, stejně jako já chce hrát především čtyřhry, tak jsme se našly. Má stejné cíle, chce vyhrát grandslam a dostat se na Masters. Hrálo se mi s ní dobře, je to hrozně fajn holka,“ dodává Hlaváčková.

Zobrazeno 2061 krát
Naposledy upraveno: ne., 5. květen 2024 16:16
Pro psaní komentářů se přihlaste