pá., 14. leden 2011 11:29

The Chemical Brothers v Česku

Tato britská elektronická legenda vystoupí v České republice v rámci Open air festivalu, který se uskuteční od 11. do 13. srpna letošního roku. Skupina bude v Čechách vystupovat po čtyřech letech, naposledy sem zavítala v srpnu 2007, kdy uspořádala samostatný koncert v Praze. Tuto událost popsal hudební portál musicserver.cz jako megalomanskou světelnou show, kterou si lze jen těžko představit. Koncert tehdy navštívilo okolo sedmi tisíc lidí.

Letošní účast se dá očekávat větší, jelikož Open air festival se i přes pouhé dvouleté trvání řadí k největším festivalům na našem území. Publikum by tudíž neměli tvořit jen skalní fanoušci, ale i ostatní návštěvníci letní kulturní akce. Ta se koná v městečku Panenský Týnec, které leží jihovýchodně od Loun.

The Chemical brothers, jejichž dřívejší název zněl The Dust brothers, fungují od roku 1992. Dvojice Tom Rowlands a Ed Simons vydali první album o tři roky později, neslo název Exit Planet Dust. Od té doby se jejich deska objevila na pultech ještě sedmkrát, naposledy loni. Album Further přijedou Chemici představit i českému publiku. Mezi jejich největší hity patří Star Guitar, Hey Boy Hey Girl anebo novější Galvanize. Ceny vstupenek se klasicky liší podle měsíce, v kterém jsou zakoupeny, bližší informace jsou k naleznutí na stránkách festivalu.

 

zdroj:

www.myspace.com/thechemicalbrothers

www.openairfestival.cz

 

Zobrazeno 2558 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40
Pro psaní komentářů se přihlaste