pá., 10. duben 2015 10:49

Tipsarevič se po 17 měsících vrátil na kurty

Houston –Naposledy v říjnu 2013 nastoupil srbský tenista Janko Tipsarevič k soutěžnímu utkání. A už po třech hrách jej musel vzdát. Dnes třicetiletého hráče v té době souvisle trápil zánět v levé patě. Pauza však byla mnohem delší, než by kdo čekal. Tipsarevičovi v noze našli nezhoubný nádor a někdejší světová osmička musela opakovně na operační sál. Po dlouhých 17 měsících našel Srb své jméno konečně v turnajovém pavouku. „Byla to dlouhá doba…“ konstatoval na instagramu.

 Tipsareviče si čeští tenisoví fanoušci pamatují především kvůli rozruchu, který přinesl daviscupový duel mezi právě srbským hráčem a Radkem Štěpánkem v dubnu 2012. Po pětisetové bitvě, v níž byl úspěšnější Tipsarevič, mu měl Štěpánek údajně podat ruku s vystrčeným prostředníkem a k tomu přidat několik neslušných slov. Český reprezentant tehdy nařčení popřel a na konci dalšího měsíce si znesváření protivníci vše vyjasnili. „Nebudou z násnejlepší kamarádi, ale každý si zaslouží druhou šanci,“ uzavřel kauzu Srb.

 Come-back výstředního tenisty, kterého zdobí nejen řádka tetování, ale také sportovní brýle při zápasech, přišel už na konci března, kdy si po boku svého krajana a současné světové jedničky Novaka Djokoviče, zahrál čtyřhru na turnaji v Miami. Srbská dvojice ovšem nestačila na švédsko-rakouský pár Lindstedt/Melzer. Vítězství Tipsarevič zaznamenal až tento týden v „singlu“. V prvním kole antukového podniku v Houstonu přehrál Brazilce Clezara. Zůstal přitom věrný své pověsti bojovníka, když svého soka udolal až v tie-breaku třetí sady potom, co odvrátil dva match-bally. „Cítil jsem, že tenhle zápas zkrátka musím vyhrát. Jinak by to pro mě bylo velké zklamání,“ uvedl Srb pro web ATP a dodal: „Vše mě bolí, ale noha je v pořádku.“

V osmifinále na Tipsareviče čekal Kolumbijec Giraldo. Přestože měl vítěz čtyř turnajů na okruhu ATP první sadu rozehranou nadějně, nakonec v tie-breaku padl a druhý set už pak byl kompletně v režii Jihoameričana. Po výsledku 6:7 a 2:6 se tak Janko Tipsarevič může vydat vstříc evropským antukovým turnajům. Na kterém z nich dostane od pořadatelů divokou kartu, není zatím jasné.

Zdroj fotografie: www.tennisnow.com

 

Autor: Tomáš Stoklásek

Zobrazeno 1699 krát
Naposledy upraveno: út., 14. duben 2015 20:23
Pro psaní komentářů se přihlaste