st., 13. březen 2024 10:51

Titul Miss World po letech opět vyhrála Češka

Vítězka Miss World Krystyna Pyszková Vítězka Miss World Krystyna Pyszková Zdroj: Profimedia.cz
V indické Bombaji se 9. března konal 71. ročník světové soutěže krásy. První českou vítězkou byla v roce 2006 Taťána Kuchařová.

Česko může oslavovat, po 18 letech Krystyna Pyszková vybojovala titul a korunku na Miss World. Stala se tak druhou Miss World pocházející z Česka. Prvenství pro Česko v roce 2006 vyhrála Taťána Kuchařová. Taťána vyjádřila na svém Instagramu radost z vítězství Krystyny: „Je to absolutní pecka, jsem na Krystynu tak hrdá.“

Krystyně Pyszkové je 25 let a je rodačkou z Třince. Studuje práva na Karlově univerzitě a marketing na vysoké škole v Rakousku. Je nejen krásná a chytrá, ale má i dobré srdce, již dlouho se věnuje pomoci druhým. Má vlastní projekt zaměřený na vzdělávání dětí v Tanzanii. Ráda cestuje, dělá modeling, posiluje a jezdí na koni.

V roce 2022 se stala vítězkou soutěže Miss Czech Republic, ale na finále Miss World si musela počkat. Původně se mělo konat v květnu 2023, ve Spojených arabských emirátech, nakonec se posunulo na letošní březen a odehrálo se v Indii. Podpořit ji na soutěž odletěla zakladatelka soutěže Miss Czech Republic Taťána Makarenko a kreativní ředitel Sam Dolce.

Titul Miss World není jediný, který v Bombaji Krystyna vyhrála. Vítězstvím se může chlubit i v kategorii nejkrásnějších národních šatů, které pro ni navrhl český stylista, designér a kreativní ředitel Miss Czech Republic Sam Dolce.
Ve finále soutěžilo 112 žen z celého světa. Čekalo je několik vyřazovacích výzev, představení projektů a dalších aktivit. Příští rok bude Českou republiku na soutěži reprezentovat Jana Zedníková, tak možná, že i ona vybojuje korunku Miss World.

Zobrazeno 279 krát
Naposledy upraveno: st., 13. březen 2024 11:04
Pro psaní komentářů se přihlaste