st., 31. říjen 2018 11:53

Tomáš Tuhý končí ve funkci policejního prezidenta

Tomáš Tuhý Tomáš Tuhý Zdroj: Policie ČR
Praha - Tomáš Tuhý se rozhodl skončit ve své funkci policejního prezidenta pouze tři dny poté, co jej prezident Miloš Zeman povýšil na generálporučíka. Učinil tak údajně z důvodu, že se hodlá naplno věnovat svému novému poslání velvyslance České republiky v Bratislavě. Uvedl to společně s ministrem vnitra Janem Hamáčkem na včerejším brífinku.

„Svou žádost o ukončení služebního poměru jsem podal až poté, kdy bylo rozhodnuto, že budou splněny všechny závazky, které jsem si stanovil do konce letošního roku. Své místo proto v tuto chvíli uvolním někomu, kdo může s perspektivou a novou energií převzít otěže největšího bezpečnostního sboru a vydat se vstříc novým výzvám,“ uvedl Tuhý. Odmítl také, že by jeho předčasný odchod jakkoliv souvisel s politickým nátlakem nebo restrukturalizací policejních složek v roce 2016.

Ministr vnitra Jan Hamáček se rozhodl na post policejního prezidenta dočasně dosadit Martina Vondráška. Po odchodu Tuhého bude následovat nabídkové řízení a v případě, že se nenajde vhodný kandidát, proběhne řízení výběrové. „Rozhodně by to měl být člověk od policie, protože ta problematika je natolik složitá, že bych si tam nedokázal představit někoho jiného,“ doplnil Tuhý.

Tomáš Tuhý se přidal k policii již v roce 1991. V roce 2015 byl jmenovaný do funkce policejního prezidenta. Stal se tak druhým nejdéle sloužícím policistou ve vedení Policie ČR, pracoval pro ni dohromady 27 let.

Zobrazeno 2456 krát
Naposledy upraveno: st., 31. říjen 2018 19:00
Pro psaní komentářů se přihlaste