po., 13. duben 2015 13:32

TOP 09 žaluje primátorku Krnáčovou

V poslední době mediálně proslavená primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová (ANO) má nyní další problém. V době, kdy už téměř vyšuměla její jazyková vybavenost přirovnatelná k naší hlavě státu, se na Krnáčovou valí žaloby a strany TOP09 a ODS se budou snažit ji v úterý na mimořádném jednání zastupitelstva sesadit z funkce. Podle nich totiž Krnáčová spáchala hned čtyři trestné činy, za něž na ní TOP 09 v pondělí podalo žalobu.

 

Předmětem sporu je výběr právníků v tzv. kauze Škodova paláce. S majiteli vede Praha dlouhodobě spor o výši najemného a měla si na spor najmout předem domluvenou právní kancelář, k čemuž nakonec skutečně došlo. "Máme podezření, že primátorka spáchala trestný čin porušení povinnosti při správě cizího majetku, porušila předpisy o pravidlech hospodářské soutěže, dopustila se sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a rovněž zneužití pravomoci úřední osoby," uvedl pro ČTK zastupitel za TOP09 Václav Novotný.

Krnáčová veškerá tato obvinění popírá, přesto žaloba Novotného není první, které v této souvislosti musí čelit. Již minulý týden na ni podal ze stejného důvodu trestní oznámení i Petr Prchal. Ten obdržel od Krnáčové omylem email s komunikací Krnáčové a zástupkyní firmy Copa reatil, která vlastní Škodův palác. Podle informací ČTK přímo Prchala byla celá záležitost postoupena hospodářské kriminální policii. Jak celá situace dopadne zatím jisté není, co však lze říct s jistotou je fakt, že Krnáčovou může tento překlep přijít hodně draho.

Zdroj fotografie: http://zpravy.aktualne.cz/domaci/krnacova-babis-mi-musi-schvalit-kazdy-detail-i-plakaty/r~f534d44a284411e49cb2002590604f2e/

Zobrazeno 1247 krát
Naposledy upraveno: po., 13. duben 2015 22:09
Pro psaní komentářů se přihlaste