pá., 13. březen 2020 13:06

Tradiční veletrh E3 se kvůli koronaviru v letošním roce konat nebude

Rok 2020 přichází o další významnou událost Rok 2020 přichází o další významnou událost Zdroj: ESA
Los Angeles – Brány věhlasné videoherní akce zůstanou pro vývojářská studia, novináře i fanoušky zavřené. Velké společnosti v čele s Microsoftem však slibují, že nejnovější informace o chystaných titulech zprostředkují alespoň online. Zda bude každý jednat sám za sebe, nebo pod záštitou E3, společnosti zatím neoznámily.

Zprávu o zrušení akce zveřejnila organizující společnost ESA 11. března, tedy necelé tři měsíce před začátkem veletrhu. „Po pečlivé konzultaci se všemi členskými společnostmi ohledně zdraví a bezpečí všech lidí v našem odvětví – fanoušků, zaměstnanců společností, vystavovatelů a dlouholetých partnerů E3 – jsme učinili nesnadné rozhodnutí zrušit E3 2020, naplánovaný na 9. – 11. června v Los Angeles,“ uvádí tisková zpráva.

„V souvislosti se zvětšujícími se obavami z nemoci COVID-19 jsme usoudili, že jde o nejlepší možnost, jak v této nepředvídatelné globální situaci postupovat. Na základě informací, které máme v tuto chvíli k dispozici, jde o správné rozhodnutí,“ stojí dále v prohlášení.

Všechny návštěvníky a vystavovatele, kteří si koupili vstupenky nebo zaplatili za pronájem prostor ve výstavních halách Convection Centra, čeká finanční kompenzace. To ovšem nemění nic na tom, že jistá peněžní ztráta podle analytiků herní studia nemine. Vůbec poprvé měla pořádat vlastní konferenci divize Warner Bros., pod níž spadají hry z universa Pána Prstenů, Batmana nebo tituly založené na stavebnici Lego. Na otázky týkající se náhradního programu společnost zatím nijak nereagovala.

Některé přední videoherní firmy jako například Ubisoft či Microsoft však slibují určitou náhradu v podobě online vysílaných videí. Vedoucí divize Xbox Phil Spencer slibuje, že nové informace o chystané konzoli Xbox Series X, která se má na pulty obchodů dostat v posledním kvartále letošního roku, sdělí právě prostřednictvím streamů.

Zobrazeno 848 krát
Naposledy upraveno: so., 14. březen 2020 23:07
Pro psaní komentářů se přihlaste