st., 17. duben 2024 12:44

Tým Bryght Labs vyšachoval konkurenci ze hry s novinkou ChessUp2

Šachovnice ChessUp2 Šachovnice ChessUp2 Zdroj: Bryght Labs
Na první pohled to vypadá jako běžná šachovnice s obyčejnými plastovými figurkami, které nebudí zrovna velké nadšení. Ale zdá se, že novinka nazvaná ChessUp 2 přináší revoluci ve světě šachu. Přenáší totiž nejslavnější on-line šachy do reálného světa. A po pouhých pár dnech je jasné, že jde o nápad, který by mohl změnit pravidla hry.

On-line platforma Chess.com je dlouhodobě nejpopulárnější šachová platforma, na níž si můžete zahrát s hráči z celého světa, ať už chcete odehrát krátkou partii nebo si užít dlouhý souboj trvající i týdny. Tým Bryght Labs, který za platformou stojí, nedávno přišel s novým produktem zvaným ChessUp 2. Ten vznikl s cílem poskytnout ještě interaktivnější zážitek ze hry. Místo klikání na displeji telefonu nebo posouvání počítačových figurek pomocí myši můžete tahy provádět fyzicky, přímo na šachovnici. Díky této integraci lidé mohou hrát šachy s reálnými protihráči, jakož i s virtuálními boty, a to bez nutnosti používat obrazovku telefonu nebo počítače, což vám umožní hrát šachy například proti strýčkovi z Ameriky, když jste zrovna v Českém ráji na chatě a nechcete koukat do displeje.

Na boku zařízení je dotykový displej, který vám umožní snadné ovládání a zahájení hry. ChessUp2 je kompatibilní i s verzemi na počítači či telefonu, váš soupeř tedy nemusí tuhle novou vymoženost vlastnit, abyste proti sobě sváděli ničím nerušené partie. Šachovnice je navíc vybavena dotykovou obrazovkou a čipy s ID pro každou figurku, což zajišťuje snadné a přesné provádění tahů. Alespoň takto o produktu referuje společnost, která stojí za jeho zrozením.

Co je ale možná ještě pozoruhodnější než samotná šachovnice, je způsob, jakým byla tato novinka financována. Tým za projekt zahájil crowdfundingovou kampaň (pozn.: crowdfunding je financování, při kterém větší počet jednotlivců přispívá menším obnosem k cílové částce požadované pro realizaci projektu) na serveru Kickstarter s cílem získat 10 000 dolarů. Zájem veřejnosti byl neskutečný – 29 dní před koncem kampaně vybrali přes 8,5 milionu korun od celkem více než 1400 přispěvatelů. Tým Bryght Labs je zájmem veřejnosti nadšen a tvrdí, že takovou odezvu nečekal.

Pokud vás novinka zaujala a rádi byste ji měli doma, můžete ji získat již před letošními Vánocemi zapojením do crowdfundingové kampaně, která trvá do 15.5. 2024. V předstihu vás tato „chytrá šachovnice“ vyjde přibližně na 4800 Kč, po oficiálním spuštění masového prodeje se cena vyšplhá na částku přes 7000 Kč.

Zobrazeno 222 krát
Naposledy upraveno: st., 17. duben 2024 14:25
Pro psaní komentářů se přihlaste