út., 8. listopad 2016 01:36

Udržitelný Palacký rozjel svou kampaň

Zaplněný sál Korunní pevnůstky Zaplněný sál Korunní pevnůstky Zdroj: https://www.facebook.com/udrzitelnypalacky/
Olomouc - Studentský spolek Univerzity Palackého v Olomouci Udržitelný Palacký úspěšně zahájil svou kampaň s názvem Think Out of The Bin, kterou zvyšuje povědomí o odpadové problematice a jejích dopadech.

Na začátku měsíce října provedli členové spolku v rámci kampaně dotazníkové šetření na kolejích Bedřicha Václavky, aby zjistili, jakým způsobem studenti přistupují k třídění odpadu. Od zhruba dvou stovek respondentů se organizátoři dozvěděli, jakým způsobem studenti třídí nebo co je například jejich překážkou.

Dalším projektem na téma odpadové problematiky bylo promítání filmu Na sever od Slunce a následná diskuze se Soňou Jonášovou, ředitelkou Institutu cirkulární ekonomiky v Praze. Příchozí, kteří zaplnili celý promítací sál Korunní pevnůstky, měli možnost si po zhlédnutí dokumentárního filmu vyslechnout zajímavou přednášku od Soňy Jonášové a poté jí položit několik dotazů týkající se jak fungování cirkulární ekonomiky, tak odpadové problematiky. „I pro mě byl večer velmi obohacující, ale především jsem překvapená ze zájmu veřejnosti a vysoké účasti,“ sdělila jedna z organizátorů Veronika Miklíková.

Spolek Udržitelný Palacký je studentskou komunitou fungující na univerzitní půdě od ledna minulého akademického roku. Ukazuje, jak lze z univerzity vytvořit sociálně spravedlivé, ekonomicky efektivní a především environmentálně udržitelné prostředí.

Pokud se vám líbí koncept tohoto spolku a chtěli byste se aktivně zapojit nebo spolku sdělit své připomínky či nápady na zlepšení, stačí přijít v pondělí 14. listopadu ve 20 hodin na přírodovědeckou fakultu. Udržitelný Palacký tam totiž svolává veřejnou schůzku.

Zobrazeno 2128 krát
Naposledy upraveno: so., 12. listopad 2016 19:11
Pro psaní komentářů se přihlaste