po., 1. duben 2019 19:38

UFC - Gaethje zničil Barbozu, pravý hák mu vynesl bonus

Plakát pro UFC fight night Barboza vs Gaethje Plakát pro UFC fight night Barboza vs Gaethje Zdroj: UFC/FB
Philadelphia - Justin Gaethje předvedl velkou show, Barbozu knockoutoval už v prvním kole a stal se novým oblíbencem fanoušků pensylvánské metropole, kde se konal poslední UFC fight night. Návštěvníci si přišli na své, drtivé knockouty, ale i překvapivé submisse. To vše bylo vidění na galavečeru UFC.

I přes předzápasy, které zřejmě nepotěšily oko nejednoho fanouška, jelikož bylo k vidění jen jedno ukončení před limitem, byl tento galavečer úspěšný. Za zmínku stojí zápas, který se odehrál na kartě předzápasů, v němž se utkal Casey Kenney a Ray Borg. Původně měl do zápasu s Borgem nastoupit Liu a po něm Phillips, vše nakonec skončilo jinak a v kleci na něj čekal právě Kenney, pro nějž to byl druhý zápas v posledních osmi dnech, když přijal nabídku UFC na poslední chvíli. Kenney nemusí litovat, jelikož se mu podařilo urvat vítězství a cenný skalp zápasníka, který má zkušenosti s titulovou bitvou. V tuhé tříkolové válce rozhodli o vítězství až rozhodčí. V předzápase se představil i veterán UFC Ross Pearson. Avšak minulou prohru se mu odčinit nepovedlo poté, co jej protivník Desmond Green zvládl ukončit před limitem, a to už v prvním kole.


Mezi taháky hlavní karty patřil souboj mezi specialistou v boji na zemi Paulem Craigem a nováčkem v UFC Kennedym Nzechukwu. Ačkoliv si Nzechukwu hlídal veškeré pokusy Craiga o to, dostat jej na zem, a více než dvoukolovou dominanci, z vítězství se nakonec radoval právě skotský rodák Craig, když dokázal využít nepříliš dobrou pozici na zemi a přetavit ji v arm triangl choke, ze kterého se už soupeř nedokázal dostat. Díky tomuto chvatu si připsal již jedenácté vítězství, z čehož deset byla právě submisse a potvrdil svou pověst.
V dalším zápase se Josh Emmett vrátil zpět na vítěznou vlnu, když tři čtvrtě minuty před koncem trefil Michaela Johnsona přímo na bradu a doslova jej vypnul. O další překvapení večera se postaral Nor Jack Hermansson, pro kterého to byl osmý zápas v UFC. Jeho protivníkem byl další veterán UFC David Branch. Hermansson předvedl drtivý nástup a svého soupeře porazil v první minutě zápasu díky chvatu známému jako gilotina. Zajímavostí je, že šlo o druhé vítězství v řádě pomocí stejného chvatu.


Hlavní zápas večera nabídl souboj špičky lehké váhy, Justin Gaethje vs. Edson Barboza. Fanoušci toto střetnutí nazývali potenciální zápas roku. Důvodem je, že oba zápasníci mají na kontě několik ukončení, za něž byli ocenění finančním bonusem za zápas večera, ale také knockout večera. Přes očekávání dlouhé bitvy, rozhodla o konci zápasu jedna rána pěstí, a to po dvou a půl minutách prvního kola. Gaethje se tak vrátil na vítěznou vlnu a vylepšil si svou impozantní bilanci na dvacet výher a pouhé dvě porážky. Na oslavu předvedl své klasické salto vzad z vrchu oktagonu. Po zápase v rozhovoru řekl, že miluje sport MMA a že chce porazit každého, kdo stojí v žebříku lehkých vah UFC před ním.


Dalším galavečerem na programu je UFC 236 v Atlantě, USA, který nabídne hned dvě titulové bitvy. Těmi bude souboj o prozatímní titul střední váhy Gastelum vs. Adesanya a také bitva o prozatímní titul lehké váhy, v němž se proti sobě postaví úřadující šampion pérové váhy Max Holloway a vyzývatel Dustin Poirier. Fanoušci toho nejlepšího MMA na světě se mají na co těšit.

Výsledky:
Zápas večera: Barboza vs. Gaethje (oba $50,000)
Výkony večera: Craig a Hermansson (oba $50,00)
Hlavní karta
Justin Gaethje def. Edson Barboza v 1. kole na KO
Jack Hermansson def. David Branch v 1. kole na sub (gilotina)
Josh Emmett def. Michael Johnson v 3. kole na KO (4:14)
Michelle Waterson def. Karolina Kowalkiewicz na body (30-27 x3)
Paul Craig def. Kennedy Nzechukwu v 3. kole na submisi (triangle choke)
Sodiq Yusuff def. Sheymon Moraes na body (29-27, 29-28 x2)
Prelims
Marina Rodriguez def. Jessica Aguilar na body (29-26, 29-27 x2)
Desmond Green def. Ross Pearson v 1. kole na TKO
Kevin Aguilar def. Enrique Barzola na body (29-28 x3)
Kevin Holland def. Gerald Meerschaert na body (29-27, 28-29, 30-27)
Casey Kenney def. Ray Borg na body (29-28 x2, 30-27)
Maryna Moroz def. Sabina Mazo na body (30-27, 29-28 x2)
Alex Perez def. Mark De La Rosa na body (30-27 x3)

Zobrazeno 1484 krát
Naposledy upraveno: po., 1. duben 2019 21:38
Pro psaní komentářů se přihlaste