po., 3. duben 2023 19:53

Uskutečnil se pátý ročník soutěže Pohár Moravské Ostravy

Tým Elité Ostrava Tým Elité Ostrava Zdroj: Tereza Torčíková
Ostrava - Se začátkem nové sezóny se již tradičně v sobotu 25. března uskutečnila nepostupová mažoretková soutěž o Pohár Moravské Ostravy. Soutěž se konala ve Sportovní hale Sareza v Ostravě a pořadatelem bylo Elité Ostrava. Letošního ročníku se zúčastnily týmy nejen z České republiky, ale také ze Slovenska a z Polska. Soutěžilo se v mnoha kategoriích, takže každý mohl předvést, v čem je nejlepší. Přestože to byl náročný soutěžní den, účastníkům ani pořadatelům po celou dobu nechyběl úsměv na tváři a nadšení.

Soutěž byla zahájena vystoupením mažoretkového klubu Elité Ostrava a jejich seniorským defilé. „Choreografie je dobře sestavená, ale nikdo nečekal tak elegantní hudební styl od našeho týmu. Taky pro nás nebylo nejlehčí se do takové hudby dostat a ze začátku jsme hodně bojovaly. Ale náš dnešní výkon byl jeden z nejlepších, co jsme zatím podaly. Z mého pohledu se to moc povedlo, ale musíme ještě zapracovat na celkové synchronizaci,“ zhodnotila vystoupení jedna ze členek choreografie Vanessa Lasková.

Následovala věková kategorie littlekadet, tedy nejmladší soutěžící ve věku čtyři až sedm let. O medaile se popraly ve velkých i malých formacích, sólech a duích. „Výkon littlekadetkovského celku ve velké formaci na téma Bob a Bobek bych ohodnotila velmi kladně. Sestavu zajely synchronně a pouze s jediným pádem hůlky, doposud nejlepší výkon ze všech soutěží. Určitě se dá zapracovat na pochodu a také na výrazu holčiček. Miniformace se povedla o něco méně, co se týče synchronizace a výrazu. Sólo formace se povedly, šlo vidět, že si holky více věří. Zlepšují se každou soutěží, mám z nich radost,“ okomentovala výkony nejmenších trenérka littlekadetkovského celku týmu Elité Ostrava Zuzana Tydlačková. Následovalo předání medailí v této kategorii a pokračovalo se dále.

Na řadu přišla výkonnostní třída A. O konkurenci rozhodně nebyla nouze, o medaile bojovalo sto padesát sedm celků. Nejvíce zlatých medailí posbíraly děvčata z týmu Krokodýl Ostrava, které ovládly celkem třináct kategorií. Soutěžilo se ve věkových kategoriích kadet, junior a senior s náčiním baton, 2 baton, pom i mix. „Pohár Moravské Ostravy byla jedna z prvních soutěží nové sezóny, kde jsme měly možnost ukázat své letošní sestavy. Všechno se nám poměrně povedlo, takže to beru jako pěkný start, který nás namotivuje k dalším, doufám, že úspěšným, výkonům,“ sdělila mi své pocity mažoretka z týmu Elité Ostrava Vendula Tichavská. Soutěž zakončila výkonnostní třída B. Ani zde nebyla konkurence o nic menší a nejvíce prvních míst obsadily dívky z týmu Dračice Bystřice. Odnesly si zlaté medaile celkově z pěti kategorií.

„Soutěž byla pro náš klub velmi úspěšná. Výkony byly vydařené a soutěž nám pomohla především jako příprava na nadcházející Mistrovství České republiky. Atmosféra byla příjemná a soutěž proběhla hladce a bez problémů,“ zhodnotila závěrem jedna z pořadatelek a zároveň trenérka seniorského celku Elité Ostrava Tereza Torčíková.

Zobrazeno 340 krát
Naposledy upraveno: út., 11. duben 2023 11:06
Pro psaní komentářů se přihlaste