st., 6. květen 2015 14:09

Úspěchy Tondy Blaníka

Satirický seriál Kancelář Blaník vybojoval další ocenění. Na festivalu Finále Plzeň dostal od poroty zvláštní uznání. Není to ale zdaleka jeho první úspěch.

 

Kancelář Blaník je satirický pořad, který vtipně komentuje aktuální politické dění. Nejvíce se zaměřuje na kauzy, aféry a výrazné politiky. Hlavní postava - Tonda Blaník - je lobbista, který svým vlivem řídí politickou scénu tak, aby ze všeho co nejvíce vytěžil on a jeho klienti.

Seriál není žádnou novinkou. Na Stream.cz ho můžete sledovat už více jak rok, v současnosti běží třetí série. Nejúspěšnější díly Kanceláře Blaník mají přes půl miliónu zhlédnutí. Úspěch seriálu dokládá i řada ocenění. V anketě Křišťálová Lupa 2014 zvítězil v kategorii obsahová inspirace. Český filmový a televizní svaz FITES udělil tvůrcům seriálu Cenu Václava Havla za přínos díla občanské společnosti. Zvláštní ocenění získal od Asociace režisérů a scénáristů.

Nejnovější ocenění pochází ze zmíněného festivalu Finále Plzeň. „Uznání udělujeme za neotřelý styl seriálu a originální satirický obsah určený pro novou internetovou platformu,” uvedla porota festivalu.

Kancelář Blaník se měla utkat i o ceny TýTý, ale pořadatelé účast nepovolili. Důvodem prý bylo to, že seriál vysílá internetová televize. Přitom Kancelář Blaník není jediným úspěšným pořadem vycházejícím jen na internetu. Dalším příkladem může být DVTV, která se těší divácké přízni a také získala řadu ocenění.

„Věděli jsme, že asi nepůjdeme do klasických televizních struktur, že nás zajímá internet jako médium. Věděli jsme, že na internetu můžeme být svobodní. Ne že by v televizi byla až taková cenzura, ale je tam určitá struktura, která určuje pravidla," řekl režisér seriálu Marek Najbrt pro lidovky.cz.

Za projektem Kancelář Blaník stojí řada zkušených tvůrců. Režisér a scénárista Marek Najbrt a scénáristé Robert Geisler, Benjamin Tuček a Marek Daniel. Všichni už společně pracovali na úspěšných filmech Protektor a Polski film. Poslední ze zmíněných zároveň v Kanceláři Blaník představuje hlavní roli.

Zdroj fotografie zde.

 

 

Zobrazeno 2019 krát
Naposledy upraveno: čt., 7. květen 2015 13:06
Pro psaní komentářů se přihlaste