ne., 20. březen 2016 20:08

V derby uspěla Sparta. Vítězství si zajistila v druhém poločase

Praha - Derby pražských „S“ patří mezi nejočekávanější fotbalová utkání sezony. Vypjatou atmosféru nedělního zápasu navíc vyostřil zimní přestup Josefa Hušbauera, jehož každý dotek s balónem doprovázel pískot. Jeho Slavii porazila Sparta 3:1.

Slavie do zápasu vstoupila nadějně. Už v šesté minutě se po rohovém kopu dostal před Brabce „znovuzrozený“ střelec Škoda, který svou první brankou po zimní pauze otevřel gólový účet utkání. Poté se však Slávisté dostávali k míči už jen sporadicky. Sparta získala převahu, ovšem k ohrožení brankáře Berkovce ani jedna akce nevedla.

Druhý poločas mohl začít podobně jako první. Škoda vyhrál souboj se sparťanským stoperem a povedlo se mu míč srazit k nohám Štohanzla. Ten se dlouho nerozmýšlel a jen o pár centimetrů minul pravou tyč Bičíkovi svatyně. Tím útočné akce Slavie opět na dlouhou dobu skončily a úřadovat začala Sparta. Prvním náznakem bylo vyslání Ladislava Krejčího. Sparťana však výborným zákrokem zastavil obránce Deli. Poté ještě ale vcelku zbytečně po Krejčím kopl a mohl být rád, že žádný z rozhodčích jeho počínání neviděl.

Góly začala Sparta dávat v pětapadesáté minutě. Po dlouhém autu Frýdka se dostal k hlavičce Lafata. Jeho první pokus skončil na tyči, dorážku už do brány usměrnit dokázal. Jen co Sparta branku vstřelila, vypadalo to na šanci pro Slavii. Na roh si naskočil Latka, ale všítit míč mezi tři tyče nedokázal. Klíčovým bylo rozmezí mezi sedmdesátou pátou a sedmdesátou osmou minutou. Nejprve se po rohu prosadil Costa a hřebíčkem do pomyslné rakve Slavie byla branka, kterou s pomocí teče obránce vstřelil Ondřej Zahustel.

Po devadesáti minutách bylo jasno. Spartě se po postupu v Evropské lize povedlo vyhrát i derby a uřízla tři body z devítibodového náskoku plzeňské Viktorie.

Zobrazeno 1673 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:26
Pro psaní komentářů se přihlaste