út., 6. prosinec 2011 21:36

V Moravském divadle proběhne výstava fotografií z Tibetu.

Následující měsíc bude foyer Moravského divadla místem poděkování za pomoc Olomoučanů. Občanské sdružení M.O.S.T. zde ve spolupráci s fotografkou Radkou Hášovou a Tibeťanem jménem Jigme Tendzin organizuje výstavu fotografií  tibetských nomádů, mnichů a dětí v indickém exilu. Vernisáž výstavy je plánovaná na 7. prosince 2011 v 17:00 hodin právě v Moravském divadle.

V Olomouci nezůstane jen u výstavy, ale 8. prosince ve 20:00 se uskuteční také benefiční reggae koncert kapely Homebwoyrasta. Výtěžek ze vstupného, které činí 100 Kč, pomůže dětem ze školy Maga v Tibetu. Další akcí je pak ostravský Medvídek proTibet konaný 9. prosince v 17:00 v Centru Harmonie v Ostravě. Akce je v podstatě benefiční aukcí. Lidé donesou se svými dětmi  hračku a tu pak vydraží. Výtěžek se použije na nákup školních potřeb do tibetské exilové vesničky Mussoorie v Indii.

Na samotnou výstavu, končící 7. ledna,  navazují další akce týkající se Tibetu, jako například 7. března konaný Tibetský večer v kavárně Betánie. Tyto a další akce jsou pořádané v rámci festivalu ProTibet 2011, který je organizován pod záštitou primátora Statutárního města Olomouce pana Martina Novotného.

 

Zobrazeno 2107 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste