po., 30. listopad 2015 22:48

Přehlídka animovaného filmu je zase v Olomouci

Olomouc – Olomouc tento týden čeká 14. ročník festivalu Přehlídka animovaného filmu. Proběhne od 3. do 6. prosince v Konviktu a dalších místech v centru Olomouce, jako jsou Galerie U Mloka nebo galerie Vitrína Deniska.

Festival nabízí množství výstav, projekcí, přednášek, prezentací, dílen a performancí na ploše pěti hlavních programových sekcí. "Naším cílem je předkládat nečekaná spojení na poli tuzemské animace, ilustrace, televizní, filmové a multimediální tvorby," říká k festivalu jeho hlavní dramaturg Martin Mazanec. "Jedná se o ojedinělý projekt, který se v rámci PAFu snažíme realizovat, tedy mapovat málo známé nebo dosud neodhalené souvislosti v dějinách českého umění a animace," dodává.

Hlavní téma letošního ročníku nese název Divoká 60. Zaměří se na tvorbu kreslíře Jiřího Wintera Neprakty nebo dobové animované filmy Zdeňka Milera.

Svou tvorbu letos na festivalu představí více než stovka českých i zahraničních umělců. Zahraničními hosty budou například americký multimediální umělec Jonathan Monaghan, malawský umělec a filmař Samson Kambalu nebo britský vizuální umělec Greg Pope.

Zobrazeno 1943 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:54
Pro psaní komentářů se přihlaste