so., 23. únor 2019 21:35

V Pevnosti poznání v Olomouci se to bude hady jen hemžit

,,Odpudiví nebo kouzelní" v Pevnosti poznání ,,Odpudiví nebo kouzelní" v Pevnosti poznání Zdroj: pevnostpoznani.cz
Olomouc - V expozici Živá voda se zabydlí plazi a obojživelníci. Akce nesoucí název ,,Odpudiví nebo kouzelní“ ohromí nejednoho návštěvníka.

V Pevnost poznání se o víkendu 2. a 3. března zabydlí desítky plazů i několik druhů obojživelníků a bezobratlých živočichů. Těšit se můžete na užovku stromovou, největšího hada České republiky, dále pak také na krásné starobylé želvy - kajmanku supí a kajmanku dravou. 

Chovatelé budou připravení odpovědět na nejrůznější dotazy a zoologové upozorní třeba na fakt, že existují i hadi, kteří se neživí hlodavci. „Někteří dokonce žerou hmyz, jako třeba malá užovečka drobná, která pochází z Řecka a Blízkého východu,“ láká na program organizátor Pavel Javůrek.

V rámci akce budou probíhat také přednášky, a to v sobotu i v neděli. Každý den od 14:00 se posluchači vydají za herpetofaunou do balkánské země orlů a od 16:00 se návštěvníci dozví, jaké komplikace se mohou pojit s výzkumem obojživelníků a plazů.

„Návštěvníci si zvířata budou moci vzít do ruky nebo se s nimi i vyfotit. Na vlastní kůži budou moci zjistit, zda jsou tito mnohdy obávaní živočichové studení a odpudiví, nebo naopak kouzelní,“ doplnila koordinátorka sekce biologie Alena Vláčilová. Výstava je určená pro celou rodinu a je zdarma v rámci běžného vstupného.

Zobrazeno 1556 krát
Naposledy upraveno: ne., 24. únor 2019 10:00
Pro psaní komentářů se přihlaste