út., 24. listopad 2015 19:06

V Ponorce zazněla hudba i poezie J. H. Krchovského

Olomouc – Kapela J. H. Krchovský & Krch-off band zahrála minulý pátek po třech letech v olomoucké Ponorce. Kromě koncertu si diváci poslechli také autorské čtení zpěváka skupiny.

Večer začal čtením J. H. Krchovského z jeho nové sbírky básní Já už chci domů, která vyjde koncem listopadu. Svou novou tvorbu pak představila i celá kapela. Připravovanou desku s názvem Jakože vůbec nic pokřtí 19. prosince v pražské Malostranské besedě. „Snažili jsme se zahrát z každé naší fáze něco. Některé skladby máme v repertoáru zařazeny již nějakou dobu a ty nejnovější, které se objeví na nové desce, jsme před publikem zatím hráli jen zřídka. Dá se tedy říct, že měly v Ponorce premiéru,“ říká baskytarista Tomáš Skřivánek.

Kapela koncertuje i se spřátelenými hudebními skupinami Trefen mezipasem nebo Andrej Polanský wtf Emül Langman. „V Ponorce jsme museli skončit v deset hodin, takže na společné vystoupení bohužel nebyl čas,“ vysvětluje Tomáš Skřivánek.

Tento rok kapela uskuteční kromě křtu v Praje ještě koncert v Plzni. Plánované vystoupení v Ostravě skupina nakonec zrušila. „Komunikace s vedením nebyla bohužel zrovna ideální a nás nakonec přešla i chuť zde hrát,“ říká Krchovský. Turné kapela dokončí v příštím roce koncerty v Praze, Dvoře Králové nad Labem a Náchodě.

Zobrazeno 2090 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:38
Pro psaní komentářů se přihlaste