ne., 18. říjen 2015 22:18

V Rožnově přivítali prezidenta Zemana

Rožnov pod Radhoštěm – V rámci návštěvy Zlínského kraje navštívil ve čtvrtek 15. řijna město Rožnov pod Radhoštěm prezident České republiky Miloš Zeman. Setkal se s podnikateli, zastupiteli i občany města. Jednalo se teprve o druhou prezidentskou návštěvu Rožnova v polistopadové historii.

Prezidentská kolona vozidel přijela do Rožnova pod Radhoštěm krátce před půl třetí. V hotelu AGH prezident nejprve poobědval s místními podnikateli a později se zde setkal i se zastupiteli města. Následně se Zeman vydal na Masarykovo náměstí, kde na něj i přes nepřízeň počasí čekalo několik stovek občanů. Starosta města Radim Holiš zde předal prezidentu Zemanovi několik darů – ručně kovanou valašku, frgál a láhev slivovice.

Původně se měli zastupitelé s prezidentem sejít na radnici. Těsně před příjezdem ale policisté v její blízkosti nalezli podezřelý předmět. Ten ohledal pyrotechnik a zjistil, že se jednalo pouze o takzvanou kešku, která se používá při hře zvané geocaching.

Na náměstí odpovídal Zeman především na dotazy veřejnosti. Hovořil o situaci s uprchlíky a zmínil i své názory na média. Celá akce proběhla poklidně. S červenými kartami přišli pouze tři Zemanovi odpůrci.

„Chtěl bych zde za vedení radnice poděkovat občanům města za účast na besedě s panem prezidentem. Velmi si vážíme skutečnosti, že Masarykovo náměstí bylo zcela zaplněné. I podle ohlasů, které jsme získali z týmu prezidenta Zemana, se celá akce vydařila a prezidentu Miloši Zemanovi se u nás moc líbilo," uzavřel starosta Holiš.

Zobrazeno 2059 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:04
Pro psaní komentářů se přihlaste