út., 1. prosinec 2015 19:20

Valentino Rossi kraloval na Rally Show v Monze

Itálie, Monza - Několikanásobný motocyklový šampion ukázal, že je rychlý nejen na dvou kolech, ale i na čtyřech. Své čtvrté vítězství získal na letošním ročníku tradiční Monza Rally Show. Závodů se každoročně účastní špičky světového motorsportu, aby tak neoficiálně zakončily uběhlý rok.

Rossi o víkendu předvedl skvělou formu a ke svým vítězstvím z let 2006, 2007 a 2012 přidal další. Zařadil se tak mezi šampiony z minulých let, kterými byli například Sebastien Loeb nebo bývalý pilot Formule 1 Robert Kubica. V závěrečném dni závodního víkendu vedl Rossi se svým spolujezdcem Carlem Cassinim s třiatřiceti sekundovým náskokem. V cíli byl odmávnut s konečným náskokem padesáti vteřin a nechal za sebou závodníka rally Thierryho Neuvilla i motokrosového závodníka Tonyho Cairoliho.

Na historickém okruhu v italském městě Monza se Rossi utkal také se svým svěřencem z mistrovství světa silničních motocyklů Moto3 Romanem Fenatim, který ve svém debutu na okruhu v Monze skončil na šedesátém devátém místě.

"Tento rok byl pro mě hodně náročný, a tak jsem se na cestu do Monzy tolik netěšil, jelikož jsem byl vyčerpaný. Den ode dne jsem se ale cítil lépe, bylo úžasné sezónu zakončit zde. Je to opravdu speciální událost," komentovat svou účast Rossi. Dále také přiznal, že události závěru sezóny MotoGP, kdy v posledním závodě přišel o svůj desátý titul mistra světa, ho stále tíží. Přestože je podle svých slov pyšný na práci, kterou během roku se svým týmem odvedl, stále cítí křivdu ze strany Mezinárodní motocyklové federace (FIM). "Byly to obtížné chvíle a stále o tom přemýšlím," dodává Rossi.

Zobrazeno 1673 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 15:50
Pro psaní komentářů se přihlaste