pá., 4. březen 2016 17:05

Ve šlágru pátého kola s přehledem zvítězil šipkař van Gerwen

Exeter - V soutěži Premier League of Darts se utkávají nejznámější a nejlepší šipkaři světa. Tento týden se v rámci pátého kola sešla desítka hráčů v anglickém Exeteru.

V prvním zápase večera se utkali třetí a čtvrtý muž průběžného pořadí. Šipkařská legenda Phil Taylor stála proti Adrianu Lewisovi. Souboj dvou Angličanů ale nebyl tak vyrovnaný, jak se očekávalo. Taylor smetl svého oponenta jednoznačně 7:1.

Další dva angličtí šipkaři nastoupili ve druhém čtvrtečním zápase. Sousedy v tabulce, které dělil jediný bod, byli Dave Chisnall a James Wade, který měl odehráno o zápas více. Chisnall nejprve vedl 2:1, poté se ale rozehrál Wade a svého protivníka porazil 7:4.

Třetí dvojici večera tvořilo prozatímní zklamání sezóny Gary Anderson s předposledním Robertem Thorntonem. Anderson naplnil předzápasové prognózy, které ho pasovaly do role favorita, ale jednoduché to neměl. Thornton vedl 3:0, pak se ale skotský hráč, který letos vyhrál světový šampionát, probral a Thorntonovi dovolil už jen jediný bod. Anderson si tak alespoň trochu napravil skóre po nepříliš povedeném úvodu Premier League 7:4 pro něj.

Tahák večera měl přijít ve čtvrtém zápase. Světová jednička Michael van Gerwen, toho času druhý v Premier League, vyzval prvního Petera Wrighta. Diváci v exeterské aréně tento zápas napjatě očekávali, aktéři je ale zklamali. Přišla totiž velkolepá one-man show „Mighty Mika“, jak si Gerwen říká. Svého protivníka snadno porazil 7:2 a vystřídal ho v čele tabulky.

V závěrečném zápase nastoupil poslední Michael Smith proti favorizovanému veteránovi šipkařské scény Raymondu van Barneveldovi. Barneveld ale předzápasové odhady nenaplnil a v nejnapínavějším zápasu večera podlehl Smithovi 5:7. Smith si tak připsal své premiérové vítězství v Premier League.

Van Gerwen vyjádřil potěšení nad svou hrou na svém facebooku. „Jsem velmi šťastný s mým výkonem a posunutím se do čela tabulky. Chtěl bych tam zůstat co nejdéle. Nejdřív ale musím obhájit titul z UK Open,“ napsal van Gerwen. Příležitost k tomu bude mít tento víkend.

Zobrazeno 3243 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:26
Jan Krejcar

Student druhého ročníku žurnalistiky. Milovník evropské politiky, Pobaltí a v současné době expert na rumunskou politiku.
Bývalý redaktor DHK Baník Most.
Rozhodčí OFS Most.
Častý účastník diplomatických simulací a dalších debatních akcí.

Pro psaní komentářů se přihlaste