pá., 27. leden 2017 17:36

Velké české finále ovládla Šafářová. S Mattekovou-Sandsovou vítězství oslavily tancem

Vítězky čtyřhry Australian Open Vítězky čtyřhry Australian Open Zdroj: Issei Kato; Reuters
Melbourne – Do finále čtyřhry prestižního tenisového turnaje Australian Open se probojovaly hned dvě dvojice s českým zastoupením. Čeští tenisoví fanoušci si tak mohli bitvu o vítěznou trofej náležitě užít.

Z triumfu se ale mohla radovat pouze jedna z našich tenistek a tou se stala Lucie Šafářová, když se svojí spoluhráčkou, Američankou Bethanie Mattekovou-Sandsovou, porazila ve třech setech čínsko-českou dvojici Pengová - Hlaváčková. Úspěšný tým tak dokázal navázat na tři již získané tituly z grandslamových pohárů a to konkrétně z US Open, French Open a Australian Open z minulého roku, který letos dokázaly obhájit.

Hned v úvodní sadě ale Šafářová ztratila svůj servis a ve výhodě se tak rázem ocitla rodačka z Plzně Andrea Hlaváčková. Ta ale ovšem také zachybovala a stav zápasu se tak vyrovnal. První set skončil až tie-breakem, ve kterém dominovala Hlaváčková s čínskou kolegyní Šuaj Peng a díky tomu vstupovaly do druhého setu s náskokem. Druhá sada už ale byla jednoznačnou záležitostí česko-amerického páru, který set ukončil 6:3 a vyrovnal tak stav finálového zápasu. Třetí sadu pak ovlivnila chybná podání Hlaváčkové, která se dopustila i dvojchyb. Ty znamenaly pro Šafářovou jak výsledkovou, tak i psychickou výhodu a vytvořený náskok, který do konce zápasu jen narůstal, dovedl Šafářovou s Mattekovou-Sandosovou k jejich společnému čtvrtému vyhranému grandslamu v kariéře.

Díky tomuto vítězství se česká tenistka posunula v žebříčku ve čtyřhře na druhé místo, hned za svoji americkou kolegyni. Těšit se také může z vítězného šeku, který má hodnotu 650 tisíc dolarů, a tak se není čemu divit, že vyhrané finále oslavily vítězky ještě na kurtu společným tancem.

Zobrazeno 1865 krát
Naposledy upraveno: po., 30. leden 2017 00:14
Pro psaní komentářů se přihlaste