po., 14. březen 2016 22:23

Veronika Barátová přednášela nejen o mýtech ve víře

Olomouc - Ve středu 2. března přivítali studenti z Vysokoškolského katolického hnutí Olomouc hosta ze Slovenska. Pozvání na tradiční program následující po studentské mši svaté tentokrát přijala sestra Veronika Barátová z komunity Blahoslavenství. Studentům předala své poselství, které čerpá z let strávených zasvěceným životem i působením v charismatickém hnutí.

Sál centra Aletti zaplnili studenti, kteří si přišli vyslechnout rady i duchovní zážitky a svědectví sestry Veroniky. Sama sice svůj přes hodinu dlouhý monolog označila za stručný přehled, ale mnozí posluchači si všechny její myšlenky ani nestíhali zapisovat. Hovořila například o tom, jak se smířit s utrpením, jak se chovat v těžkých životních chvílích, nebo na které zažité stereotypy ve víře si dát pozor.

„Člověk nesmí apriori hledat konkrétní řešení svých problémů v Písmu,“ řekla sestra Veronika a upozornila na riziko nesprávného čtení Bible. V této souvislosti doporučila knihu Výklad Bible v církvi. Účastníkům přednášky vštípila také inspirativní úryvek Bible Dát se vést sobectvím znamená smrt, dát se vést Duchem znamená život a pokoj. "Napsala jsem si jej na lísteček a položila na stůl. Vždy, když mi na něj padne zrak, připomenu si jej," přiznala. Kromě duchovních mouder vysvětlila studentům například i co znamená slovenské slovo závoz.

Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc je občanské sdružení, které se hlásí ke křesťanským hodnotám. Sdružuje studenty Univerzity Palackého a vyšších odborných škol v Olomouci, členy se ovšem mohou stát i sympatizanti mimo řady studentstva.

Zobrazeno 2749 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:33
Pro psaní komentářů se přihlaste