út., 31. březen 2015 17:25

Víkend může odhalit prvního finalistu florbalové AutoCont extraligy

Tuzemská nejvyšší florbalová soutěž Autocont extraliga vrcholí. Již tento víkend je šance, že semifinálové boje prozradí prvního finalistu.

Do finálové čtveřice se probojoval tým ITELLIGENCE BULDOGS BRNO, který svádí boj s Mladou Boleslaví. Druhou dvojici závěrečných klání pak tvoří pražský několikanásobný vítěz nejvyšší české florbalové ligy Tatran Střešovice a 1. SC Vítkovice Oxdog.

Každá série v play-off se hraje systémem na čtyři vítězné boje. Semifinálová bitva odstartovala dvěma zápasy již minulý víkend. Po utkáních 28. a 29. března si ve hře o titul vede Mladá Boleslav lépe než Brno. Boleslav vyhrála 5-4 v prodloužení a 3-2 v základní hrací době, čímž má příznivě nakročeno k vytouženému finále. Pokud by Boleslav zvítězila i v obou nadcházejících víkendových zápasech, dostala by se do finále bez prohry v play-off. Ve čtvrtfinále totiž tento tým zneškodnil čtyřmi výhrami další pražskou florbalovou kapacitu AC Sparta Praha. Úspěch z tohoto družstva jen srší. Nechybí ani sebevědomé komentáře k vítězným utkáním mladoboleslavského trenéra Zahalky. „Opět velmi takticky vedené utkání bez překvapení. Do příštích zápasů musíme zlepšit proměňování brankových příležitostí, především v momentech, kdy jsme ve vedení. Zasloužené vítězství,“  komentoval Zahalka sobotní utkání.

V ostravsko-pražském derby je situace vyrovnaná. První střet těchto soupeřů se dostal až k samostatným nájezdům, v nichž byly úspěšnější Vítkovice. Druhý zápas naopak zvládl suverénně Tatran a po výhře 6-1 srovnal sérii.

Všechny přenosy lze sledovat na internetu na oficiálních stránkách českého florbalu. Živě také vysílá v hrací dny vždy jeden přenos ČT4 sport.

foto: ceskyflorbal.cz

Zobrazeno 1785 krát
Naposledy upraveno: ne., 5. duben 2015 18:34
Pro psaní komentářů se přihlaste