út., 1. prosinec 2015 19:15

Viktorka se s předstihem stala podzimním mistrem

Plzeň – Po třech pondělních dohrávkách patnáctého kola Synot ligy je jasné, že západočeský klub Viktoria Plzeň přezimuje na první příčce. Sparta Praha je sice pouhé tři body za Plzní, ale vzájemný zápas mluví pro svěřence trenéra Krejčího.

Neobvykle až v pondělí se hrály tři zápasy Synot ligy. Hned první z nich se dal označit jako šlágr kola. Utkala se totiž první Viktoria Plzeň se severočeským Jabloncem, jehož dosavadní umístění neodpovídá ambicím a potenciálu týmu Jaroslava Šilhavého. Celý zápas byl poměrně vyrovnaný, rozhodla až hlavička mladého plzeňského stopera Baránka v prvním poločase. Plzeňský kouč Krejčí byl po zápase samozřejmě spokojený. "Vzhledem k náročnému programu, cestování i dnešnímu obtížnému zápasu jsme dnes získali tři cenné body. Myslím si, že jsme zvítězili zaslouženě. Byli jsme kombinačně lepší a navíc jsme si pomohli úvodním gólem," řekl Krejčí.

Hlavní plzeňský konkurent Sparta Praha se na domácí vítězství také nadřela. Hostující Brno šlo po trefě bývalého sparťanského útočníka Řezníčka do nečekaného vedení. Po poločase udělal pražský trenér Ščasný dvě změny, které se nakonec ukázaly jako rozhodující pro výsledek zápasu. Nejprve se trefil mladý Juliš, ani ne za dvě minuty otočil skóre nejlepší střelec letenských Lafata. "Je to hrozně důležité vítězství, s ohledem na výhru Plzně. Myslím si, že tento rozdíl zůstane i po posledním zápase a bude se rozhodovat na jaře. Někdy je důležitější vyhrát 2:1 po otočení skóre, než vyhrát 5:0," měl Ščasný jasno.

Překvapivým výsledkem skončil střet nováčka ze Zlína s dobře hrajícím Libercem. Po trefách Koreše a Poznara se Zlín mohl radovat z nečekaných tří bodů. Liberec naopak ztrácí kontakt s absolutní špičkou soutěže. "Náš výkon nemohu hodnotit, protože žádný nebyl. Pravděpodobně se jednalo o to nejhorší, co jsme za posledních pět let mohli vidět," řekl liberecký kouč Trpišovský.

Poslední podzimní kolo hostí ligový lídr z Plzně pražskou Duklu, Sparta jede pro tři body od trápícího se Baníku Ostrava, který doposud získal pouze čtyři body a suverénně opanoval poslední místo. Liberec si zahraje o čtvrté místo se Slávií Praha, která v listopadu pouze jednou remizovala, jinak vždy brala plný počet bodů. Dvě věci jsou před posledním letošním kolem jisté - Viktoria Plzeň bude přes zimní přestávku na špici a Baník Ostrava se nepohne z ligového dna.

Zobrazeno 3144 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 15:53
Pro psaní komentářů se přihlaste