ne., 15. leden 2012 20:23

Vítkovice ovládly derby i potřetí

Reprízou loňského finále pokračovalo 39. kolo Extraligy ledního hokeje. V třinecké Werk Aréně se střetli domácí, loňský mistr, se svým největším rivalem z Vítkovic. Jedenaosmdesáté moravskoslezské derby vždy slibuje napínavou podívanou se skvělou atmosférou, kterou pokaždé tvoří fanoušci obou celků, nejinak tomu bylo i tentokrát.

 

V třinecké sestavě se po delší pauze způsobené zraněním představil domácím fanouškům bojovník Václav Varaďa, zkušený bek Tomáš Klouček, nová akvizice ze Slavie, a Andrej Novotný.

V 1. třetině měli více navrch Třinečtí. I kvůli dvěma přesilovým hrám dostali Vítkovice rychle pod tlak, kýžený gól se jim však i díky skvělému Málkovi vstřelit nepodařilo. Do kabin tak šli oba celky za bezbrankového stavu.

2. třetina začala několika vyloučeními. Ve 25. minutě usedl nejprve na trestnou lavici Kohn, vzápětí si 2 minuty za podražení odpykával i vítkovický Kudělka. Hra 4 na 4 však asi více svědčila domácím, neboť se po Lojkově nahození a dorážce Bolfa dostali do vedení. Vítkovice ale nenechaly své fanoušky na vyrovnání dlouho čekat a po 3 minutách využil přesilovku svým 4. gólem v sezoně Juraj Štefanka. V 33. minutě využili hosté i 2. přesilovku, když Ujčík nahrál Burgerovi, který střílel do odkrytě branky. Nejproduktivnější hráč Vítkovic si připsal již svou 13. branku v sezoně a potvrdil svou letošní výbornou formu. Vítkovičtí jakoby dávali branky s pravidelnou tříminutovou frekvencí. V 36. minutě odskočili hosté domácím již na rozdíl 2 branek. Slovák Húževka nejprve Hamerlíka nepřekonal, najíždějící krajan Sýkora byl ale přesnější a stanovil skóre 2.třetiny na 1:3.

Třinečtí Oceláři měli obrovskou šanci na zkorigování zápasu hned ze startu poslední třetiny. Nejdříve však nevyužili obvyklou přesilovku a o další 2 minuty později nevstřelili gól ani v dvouminutové početní výhodě 5 proti 3 po vylouční Malíka s J. Káňou! Znovu tak platila tradiční fráze „Nedáš – dostaneš“ a Tomáš Káňa v 51. minutě uzavřel skóre na konečných 1:4 pro hosty. Závěr utkání orámovala řada vyloučení, nic zásadního se však již nestalo. Většina z 4147 diváků tak odcházela domů v neveselé náladě, Vítkovice totiž vyhrály i 3. derby v této sezoně a oplácejí Ocelářům loňské finále. Ostravané napravili páteční nepovedený zápas se Slavií a slavili jak tříbodovou výhru, tak přeskočení rivala v tabulce na 7. místo.

39. kolo bylo mimořádně bohaté na zajímavé zápasy, krom již zmíněného moravskoslezského derby se totiž hrálo i tradiční pražské derby, které tentokrát ovládla Sparta vítězstvím 2:1.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Vojtek) – Ruchter, Hudec, Zíb, Lojek, Novotný, Klouček, Bolf, Cartelli – Orsava, Bonk, Varaďa – Polanský, Adamský, Kohn – Klimenta, Hořava, Květoň – McGregor, Ostřížek, Hrňa

HC Vítkovice Steel: Málek (Šindelář) – Malík, Voráček, Kasík, Koma, Punčochář, Pohl, Ovčačík, Kudělka – Káňa J., Burger, Šedivý – Štefanka, Ujčík, Klimek – Svačina, Strapáč, Szturc – Húževka, Sýkora, Káňa T.

Branky a nahrávky: 27. Bolf (Lojek) – 30. Štefanka (Klimek), 33. Burger (Ujčík, Káňa J.), 36. Sýkora (Húževka), 51. Káňa T. (Húževka, Kudělka).
Rozhodčí:
Hradil, Jeřábek – Barvíř, Blümel.
Vyloučení: 6:10, navíc McGregor 10 minut.
Využití: 0:2.
Diváci: 4147.
Střely na branku: 29:36.
Průběh utkání: 1:0, 1:4.
Třetiny: 0:0, 1:3, 0:1.
Nejlepší hráči utkání: Tomáš Klimenta - Roman Málek.

Zdroj:

http://www.hcocelari.cz/zapas.asp?id=Domaci-prokleti-pokracujeVitkovice-bodovaly-naplno-1922
http://hokejdb.idnes.cz/Online.3002861.idn

Fotozdroj:

http://media.regionycr.cz/articles/n/hokej-trinec-vitkovice.jpg

Zobrazeno 3038 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Pro psaní komentářů se přihlaste