út., 3. listopad 2015 18:55

I vozíčkáři mohou být na přehlídkovém molu

Rychnov nad Kněžnou – Dne 22.10 se v Rychnově nad Kněžnou konal již třetí ročník charitativní akce s názvem Elegance bez bariér. Hlavním účelem této akce bylo sehnat finanční výtěžek na zdravotně postižené. Navíc se podařilo sehnat několik sponzorských darů pro rodinu Vítkových, a to dotykový tablet, notebook v hodnotě 16 tisíc korun a dárkové balíčky. Rodinu vede maminka samoživitelka, která má dva syny. Starší ze synů má velice závažnou nemoc, která mu znemožňuje pohyb. Je odkázán pouze na vozíček. Část peněz se také využije na školního asistenta, který chlapci pomáhá během školní výuky, kam chodí moc rád.

Na pódiu se pak vystřídala řada známých osobností a umělců. Pozvání přijala Miss Earth 2012 Tereza Fajksová, Muž roku 2015 Jakub Kraus, Mister International 2014 Tomáš Dumbrovský, muž roku 2003 Milan Souček a řada dalších, vše za doprovodu lidí na vozíčku. Jako host také dorazila Jitka Nováčková, Česká Miss 2011. Na pódiu vystoupili finalisté Superstar Martin Šafařík a Veronika Stýblová. O taneční zábavu se postaral taneční dětský soubor z Třebechovic pod Orebem Mad Style, nakonec diváky potěšil známý český písničkář vystupující pod jménem Voxel.
Díky všem partnerům a lidem, kteří akci podpořili, se podařilo vybrat rekordních 132 000 Kč. Doufejme, že i další ročníky budou takto vydařené.

Zobrazeno 2242 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:52

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste