pá., 10. listopad 2017 15:29

Vražda v Orient expresu zamířila do českých kin

Promo fotografie - Vražda v Orient expresu Promo fotografie - Vražda v Orient expresu Zdroj: facebook.com/OrientExpressMovie
Česká republika-Světoznámý příběh od Agathy Christie s hvězdným obsazením opět ožívá. Detektivní drama od režiséra Kennetha Branagha mělo v českých kinech premiéru ve čtvrtek 9. listopadu a bude se promítat ještě několik týdnů.

Postava Hercule Poirota se znovu vrací na scénu, tentokrát si jej zahrál sám režisér filmu Vražda v Orient expresu Kenneth Branagh, kterého v rámci hereckého obsazení doprovázejí světová herecká esa. Jména jako Johnny Depp, Judi Dench, Penélope Cruz či Michelle Pfeiffer rozhodně podtrhují velkolepost filmu, který chce nalákat zejména fanoušky stejnojmenné předlohy od světoznámé autorky.

Předloha Agathy Christie popisuje osudy třinácti cestujících na palubě luxusního vlaku Orient expres. Luxusní jízda vlakem z Istanbulu do Londýna se promění v jeden z nejnapínavějších a nejzáhadnějších detektivních příběhů všech dob. Nejnovější filmová adaptace z dílny studia 20th Century Fox se mu věnuje celých 114 minut.

 

S premiérou filmu se objevily i první recenze. Portál iDNES.cz označil postavu Hercula Poirota za oběť svého vlastního případu. „Až v kině člověk odhalí důvod, proč se Vražda v Orient expresu vůbec točila znova. Režisér Kenneth Branagh si chtěl detektiva Hercula Poirota zahrát po svém – a udělal z něj nudného kazatele,“ uvedla Mirka Spáčilová (iDNES.cz). Rovněž vznikly ankety, které se zaobíraly tématikou velikosti postavy a charakteristického kníru, který k hlavnímu hrdinovi Orient expresu neodmyslitelně patří. Anketa na portálu iDNES.cz prokázala, že v oku diváka je skutečným Hercule Poirotem jedině herec David Suchet.

 

Film Vražda v Orient expresu se během čtvrteční premiéry utkal s konkurenčním kriminálním dramatem Suburbicon: Temné předměstí. Režijní taktovky se v rámci Temného předměstí ujal známý americký herec George Clooney, který taktéž vsadil zejména na hvězdné herecké obsazení. Podle prvních hodnocení však suverénně vede proslulý příběh z Orient expresu, a to minimálně v rámci české filmové databáze, kde si zatím stále udržuje červenou laťku. 

Zobrazeno 2256 krát
Naposledy upraveno: po., 13. listopad 2017 19:03
Pro psaní komentářů se přihlaste