pá., 25. březen 2016 22:06

S jarem se do Olomouce vrací i Rekola

Olomouc - Jarní Olomouc se tento týden opět vybarvila do růžova. Do ulic se po zimě vrátila rekola. Desítku růžových kol je možné ve městě využívat opět od 21. března. Počet kol v oběhu není konečný. Se zvyšováním zájmu o službu by měla postupně přibývat další.

Rekola jsou systém sdílených kol, který funguje v šesti městech České republiky. Takzvaný bikesharing je postavený na členském principu. Členství na celou sezonu letos stojí 900 korun. Studenti Univerzity Palackého mají nárok na speciální slevu 50 procent z celé částky. Jízdné je možné pořídit také jen na měsíc nebo čtvrtletí. „Peníze slouží na opravy kol a také zabezpečení fungování výpůjček. Lidem odpadají potřeby servisu nebo uskladnění," uvedl pro Olomoucký deník koordinátor projektu v Olomouci Eduard Vaněk.

Členové mohou využívat růžová kola kdykoliv potřebují. V mobilní aplikaci si po přihlášení najdou nejbližší kolo. Jeho číslo následně opíší do aplikace nebo SMS a zpětně obdrží kód zámku. Bicykl pak mohou využívat po dobu tří hodin. Poté ho stačí bezpečně odložit nejlépe ve vyznačených zónách a zadat jeho polohu na mapě v aplikaci, aby ho našli další potenciální uživatelé.

Zobrazeno 2688 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:23
Pro psaní komentářů se přihlaste