út., 1. prosinec 2015 22:22

Z duelu nejhorších vyšel vítězně Most

Most - Zápas třináctého se čtrnáctým týmem tabulky přineslo 28. kolo WSM ligy. Utkal se v něm tým domácích hokejistů HC Most se Salithem Šumperk. Most měl letos lepší vzájemnou bilanci, kdy oba zápasy vyhrál, Šumperk ale vedl o dva body.

Salith v posledních čtyřech kolech pokaždé bodoval, naposledy doma zdolal Třebíč 2:1 po samostatných nájezdech. Mostečtí hokejisté naopak prohráli osm z posledních devíti zápasů, kdy jediná (a trochu překvapivá) výhra byla proti budějovickému Motoru.

Úvod pondělního utkání vyšel lépe hostujícímu týmu, který hned od úvodu diktoval tempo. První dvě šance sice domácí brankář Petrásek zlikvidoval, ale útok Šumperku v polovině desáté minuty zlikvidovat nedokázal, ačkoliv skórující Jan Milfait se prosadil až napodruhé. Šumperští byli i nadále lepším týmem, a tak skórovali i podruhé. Tentokrát v přesilovce prostřelil Petráska Tomáš Drtil. První třetinu jasně ovládl Salith v poměru 0:2.

Ve druhé části se začali osmělovat i domácí hokejisté. Jurčík dokonce nastřelil tyč šumperské branky. Hosté ale také zlobili mosteckou obranu, když v oslabení zlikvidoval nájezd Vrdlovce gólman Petrásek. A opět platilo heslo nedáš – dostaneš. O minutu později totiž nahozený puk poslal do šumperské branky mostecký Lukáš Válek. Až do konce třetiny byli mostečtí lepším týmem, ale srovnat se jim nepodařilo.

Závěrečná třetina slibovala zajímavou podívanou. Hosté sice v úvodních minutách působili živějším dojmem, ale iniciativu poté přebrali hokejisté Mostu. Na počátku jedenapadesáté minuty zvonily za šumperským brankářem Svobodou obě tyče, druhou branku ale obdržel až o minutu později, kdy ho překonal Marek Baránek. A nápor mosteckých znamenal i třetí branku, kterou 56 vteřin po té druhé vstřelil tentýž hráč, tedy Marek Baránek.

Ani závěrečná power-play nepomohla Drakům ze Šumperka k vyrovnání stavu, a tak se ze tří bodů mohli radovat Mostečtí. Tím si připsali velmi cenné vítězství a odsunuli soupeře na poslední příčku tabulky.

Pro nového mosteckého trenéra to byla první výhra během působení v novém týmu. "Pro nás to bylo jednoznačně důležité utkání, které jsme zvládli. Určitě musím kluky pochválit, protože se vše odráží i od jejich sebevědomí. Myslím si, že jsme neodehráli ani špatné utkání v Litoměřicích či v Jihlavě," uvedl Josef Beránek, který před mosteckým angažmá trénoval například pražskou Slavii.

Zobrazeno 1897 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 15:53
Jan Krejcar

Student druhého ročníku žurnalistiky. Milovník evropské politiky, Pobaltí a v současné době expert na rumunskou politiku.
Bývalý redaktor DHK Baník Most.
Rozhodčí OFS Most.
Častý účastník diplomatických simulací a dalších debatních akcí.

Pro psaní komentářů se přihlaste