út., 11. leden 2011 21:56

Začíná další ročník Projektu 100

Již 17. ročník putovního filmového Projektu 100 odstartuje 13. ledna v pražském kině Světozor. Zahájí ho polský snímkem Druhá strana mince. Šestice letos vybraných filmů se točí kolem lásky a vášně.

"Letošní kolekce filmů Projektu 100 vypovídá o různých podobách lásky a vášně. Z hlubin temného vzplanutí duše prosté železničářovy dcery k proradnému záletníkovi v Erotikonu, přes rutinu a stereotyp manželské lásky a snový únik ve Velké lásce, až k podzimu života, který zrcadlí nepřehlednost, zoufalství a marnost lidského počínání ostatních v Dalším roku. K předním osobnostem světové kinematografie - Gustavu Machatému, Pierrovi Étaixovi, Andrzeji Wajdovi a Miku Leighovi - přibývají dva nadějné talenty evropské kinematografie – Borys Lankosz a Dagur Kári," komentuje téma letošní přehlídky a výběr filmů umělecký ředitel Asociace českých filmových klubů Pavel Bednařík. Kromě již zmíněných filmů se můžete těšit i na Puškvorce Adrzeje Wajdy, Druhou stranu mince Boryse Lankosze a Dobré srdce Dagura Káriho.


Pokud vás některý z filmů zaujal, není nic jednoduššího než navštívit nejbližší kino, které se projektu zúčastní. V Olomouci je to kino Metropol, snímky se v něm budou promítat od 28. ledna do 20. března.


Oficiální stránky: http://www.projekt100.cz/

 

Zobrazeno 2080 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40
Pro psaní komentářů se přihlaste