po., 22. říjen 2018 11:09

Mladá generace Maďarů už si cigarety nekoupí

Mladá generace Maďarů si už cigarety nekoupí Mladá generace Maďarů si už cigarety nekoupí Zdroj: http://www.pevi.cz
Maďarsko - János Lázár, vládní zmocněnec na ochranu nekuřáků, chce zakázat prodej tabákových výrobků generacím narozeným po roce 2020. „Návrh předložím vládě,“ řekl pro iDnes.cz.

Upřesnil, že prodej tabákových výrobků nebude nijak omezený. Ale lidé narození po roce 2020 si nebudou moci koupit tyto výrobky ani po dosažení 18 let. Tento zákaz by chtěl Lázár prosadit i do maďarské ústavy.

Pokud zákon projde, mohl by ohrozit zaměstnance v továrnách na výrobu tabáku. „Návrh předkládám s dostatečnou rezervou, aby se výrobci tabáku mohli přeorientovat na jinou činnost,“ reagoval zmocněnec. Tvrdí také, že výdaje na léčbu nemocí způsobených kouřením jsou mnohem vyšší než příjmy z daní tabákových výrobků.

O posledních maďarských zákonech se často diskutuje po celém světě. V červnu vláda Victora Orbána schválila zákon Stop Soros, který trestá podporu migrace. Na začátku září zase zastavila financování gender studií. Podle vlády to není studijní obor. Dalším zákonem podpořili, že lidé bez domova budou trestaní odnětím svobody.

 

Zobrazeno 1417 krát
Naposledy upraveno: st., 31. říjen 2018 09:07
Pro psaní komentářů se přihlaste