po., 18. duben 2016 14:42

Základy ostravského Barráku otřese už devátá Indie session

Ostrava – Hudební klub Barrák a přilehlé Havlíčkovo nábřeží už zanedlouho zaplaví další vlna nadějných alternativních kapel. Již devátá Indie session se blíží a je na koho se těšit. Jako vždy čtyři kapely, jedna stage, dva bary a jedna noc. Už v pátek 29. dubna od 19 hodin. Pořadí účinkujících si organizátoři prozatím nechávají jako překvapení a zveřejní ho až několik dnů před akci. Kdo zahraje, už ale víme.

Na pódiu předvedou svůj um pražští, poněkud kontroverzní, Lazer Viking. Jejich tvorba se pohybuje na pomezí slop popu, bubblegum punku a young oldies. Sami o sobě říkají: „Je to pomník rock’n’rollovýmu neumětelství, přehnaný glamový pompéznosti a absolutnímu kýči současnýho punku, kterej má tu drzost se ještě brát vážně.“

Z Prahy dorazí i psychadelic-bigbeatový Frank Bigsby & His Satanic Majesty. Moravu reprezentují znojemští Psychocandy v rytmu indie. „Jsme kluci, kteří mají rádi špinavý zvuk devadesátek, post-punkovou basu a manchesterské rytmy. Dáváme si záležet, aby každá píseň zněla trošku jinak. Někdy popy and dreamy, jindy zas plný špíny,“ přibližují svou tvorbu na stránkách Bandzone. Jediná, opět pražská skupina, která zazpívá česky je ROLE.

Vstupenky se dají koupit jak v CO KAFE, Čerstvých Bobech nebo Hudebním světě, tak online nebo na místě. Nejlevněji ale vyjdou přes fyzický prodej, a to za 90 korun.

Zobrazeno 1957 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:46
Pro psaní komentářů se přihlaste