pá., 19. duben 2019 14:02

Zdrogovaný řidič téměř ujel policii

Fotografie BMW zdrogovaného řidiče Fotografie BMW zdrogovaného řidiče Zdroj: Policie ČR
Hodonínsko – Zdrogovaný muž předjížděl minulé pondělí, tedy 8. dubna, vysokou rychlostí policejní hlídku mezi obcemi Vracov a Vacenovice. Policie se jej pokoušela zastavit, ale řidič jim ujel do lesa.

Během klidné projížďky dopravní policie je předjel řidič ve voze BMW, který jel rychlostí 130 km/h. Policisté se jej pomocí sirény a výstražných světel pokoušeli zastavit, to ale řidiče přimělo k ještě rychlejší jízdě. „Přes obec Vacenovice se řítil vysokou rychlostí a nijak nedbal bezpečnosti jiných účastníků silničního provozu. Projížděl křižovatky, kde riskoval střet s jinými vozidly,“ řekl policejní mluvčí Petr Zámečník. Po projetí obce odbočil do lesa, kde se ztratil pronásledovatelům. Následně viníka našli v průběhu honičky přivolané posily v obci Milotice, kde seděl vedle automobilu pod vlivem amfetaminu.  O události policie informovala až tento čtvrtek.

Řidič má za sebou už mnoho majetkových a drogových deliktů. Také policie sdělila že má viník uložený zákaz řízení do roku 2020 a jedná se už o několikátý uložený zákaz. Policie podala návrh na propadnutí vozidla BMW, protože to není poprvé, kdy řidič ujížděl. V roce 2017 ujížděl z České republiky na Slovensko, kde ho zastavilo až zatarasení vozovky policejním automobilem. I v tomto případě byl pod vlivem drog a se zákazem řízení.

Zobrazeno 1536 krát
Naposledy upraveno: so., 20. duben 2019 12:49
Pro psaní komentářů se přihlaste